Tessa Ham
Tessa Ham | LinkedIn Mindset 16 okt 2018

Paniek: het ‘als ik later groot ben’ is nu

Het lijkt wel alsof alle 17-jarige guppies tegenwoordig eigen bedrijven starten. 25 jaar en nog steeds geen miljonair? Dan moet je wel iets fout hebben gedaan. En dan heb je mij. Ik ben 23 jaar, het ‘als ik later groot ben’ is nu. Maar ik heb geen miljoenen op mijn rekening staan, heb geen TED Talk gegeven, geen boek geschreven en zeker geen eigen bedrijf die de wereld redt.

Serieus, meisjes van 11 jaar oud hebben tegenwoordig goedlopende bedrijven waar ze limonade verkopen.

Wat ik dan precies wil?

Ik moet moeite doen niet zeven dagen per week mijn favoriete spijkerbroek aan te doen. Krijg het voor elkaar om elke keer na de lunch een pepertje tussen mijn tanden te laten zitten. Ik wil de top bereiken en vind dat het – vergeleken met de rest van de wereld – allemaal niet snel genoeg gaat. Maar ja, wat ik dan precies wil in het leven? Dat weet ik dan ook weer niet.

Van dat carrière maken heb ik niet echt kaas gegeten. En tot teleurstelling van mijn schoonmoeder ben ik óók nog eens het tegenovergestelde van de perfecte huisvrouw. Sokken sorteren vind ik bijna nog erger dan met braakneigingen mijn haren uit het doucheputje vissen. Ik heb laatst een robotstofzuiger gekocht. Beste aankoop van mijn leven.

Andere talenten

Mijn talent is een heel seizoen van een serie in één dag kijken. Maar als ik dat heb gedaan en op Facebook zie dat Truus van de basisschool promotie heeft gemaakt, slaat de paniek bij mij aardig toe. Had ik mijn vrije dag niet beter kunnen besteden met tutorials op YouTube kijken? Ik kijk naar de lege chocoladewikkel en prik in mijn buik. Ik had in ieder geval moeten sporten. Oprah staat elke dag om 5 uur op om voor werk te sporten. Ik krijg het niet eens voor elkaar op mijn vrije dag.

Je begrijpt dat ik stijl achterover sloeg van verbazing toen een vriendin in een dronken bui zei: “Je bent echt een voorbeeld voor me.” Dat was het moment dat ik met mensen ging praten over de totale mislukking die ik me weleens voelde. Dat was ook het moment dat ik me realiseerde dat iedereen geen idee heeft wat ze precies aan het doen zijn.

Niemand heeft het leven helemaal uitgedokterd, geloof me.

In 4 weken naar een productiever leven?

Meld je aan voor onze wake-up letter en volg onze productiviteitscursus

Reageer op artikel:
Paniek: het ‘als ik later groot ben’ is nu
Sluiten