Jaime Andreas
Jaime Andreas Mindset 31 okt 2020

Dit zijn de symptomen dat je overspannen bent

Positieve en negatieve gebeurtenissen in je leven kunnen extra spanning geven. Denk aan het starten van een nieuwe baan of het ziek worden van een naaste. Als dit allemaal teveel wordt in een korte tijd, kan dit resulteren in overspannen zijn. Maar wat zijn nu eigenlijk de symptomen van overspannen zijn?

Helaas ervaart iedereen wel eens stress, maar overspannen zijn is toch net even iets anders. Het lijkt een vage lijn, maar wanneer je overspannen bent kun je al die verschillende stresspunten helemaal niet meer aan.

Dit is overspannen zijn

De problemen en heftige gebeurtenissen in je leven stapelen zich op. Dit is meer dan je aankunt en daarom raak je in onbalans. Door de overbelasting krijg je mentale- en lichamelijke klachten waardoor je dagelijkse bezigheden niet meer goed uit kunt voeren. Werken, klusjes in huis of simpelweg boodschappen halen: het gaat niet meer makkelijk.

> Werkstress verminderen? Zo ga je om met stressvolle gedachten

Mentale overspannen symptomen

Wanneer je overspannen bent, wordt het lastiger dagelijkse bezigheden goed te doen. Je bent namelijk constant moe en slaapt onrustig. Daarnaast kun je merken dat je extra gevoelig bent voor drukte en lawaai. Ben je sneller boos en ga je snel huilen? Ook dat hoort er helaas bij. Ten slotte komt het vaak voor dat je een gejaagd gevoel hebt en je je aandacht moeilijk bij dingen kunt houden, waardoor werken nog moeilijk wordt.

Ben je overspannen? Dan heb je vaak het gevoel alsof je alle problemen in je leven niet meer aankunt. Het gevoel van machteloosheid overspoelt je.

Lichamelijke overspannen symptomen

Er zijn ook een aantal vervelende lichamelijke symptomen die je kunt hebben. Denk hierbij aan lichamelijke vermoeidheid waardoor lopen en andere activiteiten lastig zijn. Ook kun je last hebben van hoofdpijn, duizeligheid, maagklachten, buikpijn of nog vervelender: pijn op de borst of hartkloppingen.

Herken je je in bovenstaande symptomen? Dan is het altijd een goed idee om een huisarts te raadplegen.

Dit is misschien ook interessant

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar.

ThuisartsPsyned

Nu écht grip op je geld?

In 5 stappen je financiën op orde met onze checklist. Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang 'm tijdelijk gratis!

Reageer op artikel:
Dit zijn de symptomen dat je overspannen bent
Sluiten