Ariela Slakhorst
Ariela Slakhorst Op de werkvloer 23 feb 2019
Leestijd: 2 minuten

5 x inspiratie voor originele traktaties op werk

Ben je jarig? Wil je vieren dat je promotie hebt gemaakt of heb je andere reden voor een feestje? Ook op werk is het leuk om uit te pakken met traktaties. Wij hebben een selectie gemaakt van makkelijke, maar originele traktaties op werk.  

Gekleurde stroopwafels

Als je op zoek bent naar een typisch Hollandse traktatie, dan zijn stroopwafels altijd een goed idee. Voor deze traktaties heb je een kleine bakvorm in de vorm van een hart nodig. Maar je kunt ook gebruik van een ander leuk figuurtje zoals een ster.

Snij de vorm uit de stroopwafel en dip deze tot de helft in gesmolten chocola. Dit kun je zelf maken door chocoladerepen au bain-marie te laten smelten. Of je koopt kant en klare gesmolten chocolade. Daarna moet je snel te werk gaan anders droogt je chocola op. Dip de stroopwafel bijvoorbeeld in gekeurde hagelslag, spikkeltjes of ander zoetigheid.

Een tropisch fruitspiesje

Zin in zoet een gezond? Maak dan vrolijke zoete fruitspiesjes. Het fijne aan deze traktatie is dat het behalve gezond en lekker ook nog eens heel makkelijk te maken is. Het enige wat je nodig hebt is een lange satéprikker en fruit. Kies voor fruit dat je makkelijk kunt prikken. Druiven zijn natuurlijk erg lekker, maar denk ook aan stukjes mango en ananas. Op die manier heb je algauw een tropisch fruitspiesje. Snijd het gewenste fruit in blokjes. Je kunt eventueel gebruik maken van een bakvorm om het fruit eruit te snijden.

Traktatie voor op de vrijmibo

Ben je jarig op een vrijdag? Verras je collega’s met een alcoholische versnapering. Een scroppino is makkelijk te maken op kantoor. Het enige wat je nodig hebt is plastic champagne glazen, citroensorbetijs, wodka, Prosecco en een blender. Die laatste moet je misschien wel vanuit huis meenemen. Glip voor de borrel begint naar de keuken, mix het geheel en vul de glazen. Proost! Voor een extra feestelijk tintje kun je rietjes en een takje munt in doen.

Kaasplankje

Over borrels gesproken: wat denk je van een kaasplankje? Wedden dat je punten scoort als er eens een keer wat anders dan zoetigheid wordt meegenomen? Bovendien hoef je er helemaal niet veel voor te doen. Kies je favoriete kazen, zet er toastjes, stokbrood en eventueel wat olijven of nootjes naast.

 Zelf versierde cakejes

Feest betekent taart! Nu snappen we het als je geen tijd hebt om een taart te bakken. Gelukkig kan het ook een stuk makkelijkere en misschien wel leuker. Koop een plak cake en laat je collega’s deze zelf versieren. Snij de cake in stukken en zet er verschillende lekkernijen naast. Denk slagroom, chocoladevlokken en snoep.

Nog meer inspiratie nodig? Imponeer je collega’s met deze feestelijke baksels!

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar.

In 5 stappen je financiën op orde voor 2022

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tijdelijk onze gratis checklist!

Reageer op artikel:
5 x inspiratie voor originele traktaties op werk
Sluiten