De 5 meest gemaakte opmerkingen van je collega’s bij warm weer

Er is geen onderwerp dat zo vaak op kantoor wordt aangesneden als het weer. Zeker bij warm weer hebben we daar veel over te melden aan onze collega’s. Nu het officieel zomer is in Nederland en het weer zich daar ook naar gedraagt, branden we weer los.

Hoeveel van deze opmerkingen heb jij deze week al gehoord?

“We hebben ook altijd wat te klagen”

Als jij bij het koffiezetapparaat losbrandt over je kapotte ventilator en de helse warme nacht die je achter de rug hebt, wil je gewoon dat je collega’s medelijdend naar je kijken. Toch is er altijd iemand zo bijdehand om je erop te wijzen dat je vorige week klaagde over de regen. “We hebben ook altijd wat te klagen hè.” Tja Henk, we zijn nou eenmaal Nederlanders.

“Doe mij maar twintig graden en geen regen”

“Het is mij eigenlijk te warm nu”, zegt je collega, terwijl het zweet van je af druipt en jij puffend naar je scherm zit te staren. “Doe mij maar twintig graden en geen regen.” Wauw, thanks Captain Obvious, denk je, 35 graden is inderdaad te warm om nog productief te zijn. Maar in plaats daarvan knik je en zeg je: “We hebben ook altijd wat te klagen hè”.

“Hatjoe” en “Gezondheid”

Zodra de eerste zonnestralen doorbraken in het jaar, begonnen de eerste collega’s al te klagen over de hooikoorts. Nu bereikt het aantal snotterende collega’s zijn hoogtepunt en gaat er geen uur voorbij waarbij er niemand niest.

“Wat zijn we toch zielig”

Tijdens de lunch kijken je collega’s en jij met betraande ogen naar de blauwe lucht buiten. “Wat zijn we toch zielig dat wij moeten werken”, verzuchten jullie. Daarbij vergeten jullie dat 99% van Nederland ook moet werken. Zelfs scholieren in hun ellenlange schoolvakantie hebben vaak een rot bijbaantje waar je uren achter elkaar vakken moet vullen.

“Het lijkt wel de Noordpool in dit pand”

Zelfs de lucky ones met een airco in hun kantoor hebben wat te klagen. Die zijn namelijk optimistisch met zomerjurkje en sandalen de hitte in gestapt, om vervolgens tot de conclusie te komen dat hun tenen eraf vriezen als ze eenmaal op werk zijn aangekomen.

Missen we nog een opmerking die bij warm weer bij jou op kantoor constant wordt herhaald? Laat het ons vooral weten op Facebook!

Heb jij het ook te warm?

8 toffe printables voor je vision board?

Meld je aan voor onze wake-up letter en ontvang ze gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
De 5 meest gemaakte opmerkingen van je collega’s bij warm weer
Sluiten