Tessa Ham
Tessa Ham | LinkedIn Carrière 13 februari 2019

Dit is waarom je opeens minder volgers op Instagram had (update)

Werd je vanochtend wakker met misschien wel tientallen of honderden volgers minder op je Instagram-account? Geen zorgen, je hebt niets gedaan waarom mensen je opeens massaal gaan ontvolgen. Je bent namelijk niet de enige. Maar wat is er dan aan de hand met het socialmediakanaal?

In de meeste gevallen ging het om het verliezen van een paar tot een paar honderd volgers. Grote accounts voelden de klap waarschijnlijk harder aankomen. Zo was Selena Gomez bijvoorbeeld zo’n twee miljoen volgers kwijtgeraakt en Ariana Grande maar liefst 3 miljoen.

Foutje van Instagram?

Misschien was het voor jou toch ook even slikken toen je jouw geslonken aantal volgers zag. Veel mensen lieten op Twitter weten niet blij te zijn met de glitch.

Instagram glitch

Websites (waaronder wij) verklaarden massaal dat Instagram miljoenen accounts had verwijderd, waarvan zij geloven dat ze inactief óf nep zijn. Het socialmediakanaal kondigde namelijk in november al aan dat het afgelopen zou zijn met ‘niet-authentieke’-accounts. Een verbetering wat ons betreft, want nep-accounts zijn alles behalve goed voor het aantal likes en reacties op je foto’s. Zeker als je jouw profiel gebruikt voor zakelijke doeleinden, is het belangrijk je niet te richten op dat nummertje, maar om echt een band op te bouwen met je volgers.

Dit vind je misschien ook interessant: Kijktip: de docu #followme over de bizarre financiële wereld achter Instagram

Uiteindelijk blijkt dit geen grote ‘purge’ te zijn in nep-accounts (jammer, want ons betreft!), maar was het echt een bug vanuit Instagram.

Meer lezen over Instagram?

Reageer op artikel:
Dit is waarom je opeens minder volgers op Instagram had (update)
Sluiten