Tessa Ham
Tessa Ham Werkplekken 15 jan 2020
Leestijd: 2 minuten

5 opberg tips voor je home office waar je organisatie hart sneller van gaat kloppen

Als er één kamer wat opberg-liefde kan gebruiken, is het vaak de home office wel. Overal liggen pennen, stiften en papieren, die je opeens niet meer kan vinden als je ze eenmaal nodig hebt. Zonde, want niets is zo’n killer voor je productiviteit als die troep op je bureau.

Gelukkig hebben we wat opberg tips en hacks voor je thuiskantoor, zodat die in 2020 wél georganiseerd is.

Gebruik vakjes in je lades

Op bovenstaande Pinterest afbeelding gaan we héél lekker. Niets laat je zo productief voelen als zo’n georganiseerde la. Zeg eens eerlijk: de meeste rommel in je home office komt van kleine troepjes als pennen en paperclips, die je wel af en toe nodig hebt. Vakjes, van plastic of van hout, zijn dé oplossing voor een georganiseerd kantoor. Een kleine investering, maar dit is een wereld van verschil!

Hang een pegboard op

Oké, als er iets is waar ons organisatie hart sneller van gaat kloppen, is dat wel een pegboard boven het bureau. Het voordeel is dat je er alles aan op kunt hangen wat je wil: van pennenbakjes tot een schaar en van een kalender tot een klok. Inclusief spullen die er gewoon leuk uitzien, zoals inspirerende kaartjes en plantjes. Hallo leeg bureau!

Hoe meer potjes en dozen, hoe beter

Zoals we net al zeiden, zorgen alle kleine troepjes en losse papieren voornamelijk voor dat rommelige gevoel. Om dit goed aan te pakken, moet je wel een paar tientjes investeren. Maar dan heb je ook wat! Koop potjes waar je je paperclips, washi tapes en andere kleine frutseltjes in kwijt kunt.

Dozen of manden zijn een goede manier om snoeren en papieren op te slaan die je maar eens in de zoveel tijd nodig hebt. Wil je het echt helemaal goed aanpakken? Plak dan een kaartje op de mand of doos met ‘snoeren’ of welke spullen je er ook in hebt opgeborgen.

Gebruik een klein bijzetkastje

Een andere manier om je bureau vrij te houden van pennen, boeken en papieren is een bijzettafeltje of -kastje naast je bureau te plaatsen. Wij zijn fan van kastjes of karretjes met meerdere lades, zodat je extra veel kwijt kunt. Neem bijvoorbeeld de RÅSKOG van Ikea, die je kunt verplaatsen en ook nog eens vaak in kekke kleurtjes komt die extra fijn zijn voor het oog!

Verzin een slim opbergsysteem voor je papieren

Natuurlijk heb je vast mappen waar je je papieren op bergt, maar dit zijn meestal niet de papieren waar je nog iets mee moet. Op Pinterest kwamen we dit handige systeem tegen, waar je in één oogopslag overzicht hebt met welke papieren je nog iets moet doen, en wat dan precies.

Met deze tips moet een georganiseerd thuiskantoor binnen handbereik zijn.

Meer inspiratie voor je home office?

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar.

Een stukje maand over aan het eind van je salaris? 💸

In 5 stappen je financiën op orde met onze checklist. Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang 'm tijdelijk gratis!

Reageer op artikel:
5 opberg tips voor je home office waar je organisatie hart sneller van gaat kloppen
Sluiten