Deze 6 hacks zorgen ervoor dat je je elke dag op je best voelt

Je kunt er niet omheen: het wordt buiten steeds eerder donker. Als je een huismus bent en houdt van kaarsen en kleedjes, dan is dat waarschijnlijk geen probleem. Maar ben jij het liefste constant de hort op en staat me time niet hoog op jouw prioriteitenlijst, dan kan je deze 6 hacks om je elke dag op je best te voelen waarschijnlijk wel gebruiken.

Disclaimer: natuurlijk heeft iedereen wel eens een off day. Je kunt simpelweg niet elke dag de beste versie van jezelf zijn – zo werkt het niet. Maar de kunst is om deze dagen te herkennen, te accepteren, en de volgende dag weer je beste beentje voor te zetten.

6 hacks om je elke dag op je best te voelen

1. Check je socials pas later op op de ochtend

Real talk: hoe snel nadat je wakker geworden bent check je social media? Veel mensen doen dat nog terwijl ze in bed liggen, en we kunnen alvast vertellen dat je daarvan absoluut geen kickstart krijgt. Je wordt wakker met pushmeldingen van dingen die je gemist hebt, je checkt kattenvideo’s op TikTok, en voordat je het weet lig je twintig minuten niets te doen. Nog voordat je je bed uit bent.

Daarom raden we je aan om je telefoon lekker te laten liggen, en pas rond een uurtje of 9 je meldingen te bekijken. Kost in het begin misschien even wat moeite, maar je begint je dag er zo veel fijner mee.

Ook lezen: 7 makkelijke gewoontes die je helpen minder tijd op social media te besteden

2. Wandelingen

Ik ben Team Wandelingen. Ik ken alle straten in de buurt inmiddels uit mijn hoofd, omdat ik het gewoonweg heerlijk vind om voor mijn werkdag, tijdens mijn pauze en soms zelfs ‘s avonds even een rondje te gaan wandelen. Als je de hele dag achter je bureau zit, is het heel verstandig om je lijf even aan het werk te zetten. Daar krijg je energie van, en eigenlijk win je daarmee de dag al.

> Meer tips: 7 tips voor voldoende beweging als je de hele dag zit

3. Sta wat eerder op (en ga eerder naar bed)

Vroeger opstaan geeft je meer energie (ja echt) en minder stress, aangezien je iets langer de tijd hebt voor je ochtendrituelen. Je hoeft echt geen lid van de 5AM-club te worden, een kwartiertje eerder opstaan dan dat je nu doet is al voldoende.

We spraken hier Lienke de Jong van Dear Good Morning over in de WorkJuice podcast. Als je deze podcast nog niet geluisterd hebt, raden we je dat zeker aan om te doen. Lienke deelt talloze tips om de ochtend te ownen als een baas. Je luistert ‘m hier. Ook las ik het gelijknamige boek ‘Dear Good Morning’, en de boekreview lees je hier:

> Boekreview: met Dear Good Morning kan íédereen een ochtendpersoon worden (ja, zelfs jij)

4. Doe alsof je naar werk loopt

Werk je op dit moment vanuit huis? Dan is het sowieso een aanrader om je werkdag niet te beginnen met een kop koffie om vervolgens met slaperige ogen achter je laptop te kruipen. Nee, begin de dag met een korte wandeling. Je hoeft geen kilometers te lopen, en je hoeft ook niet hard te lopen, als je maar even een blokje om gaat. Hiermee tric je je mindset en lijkt het alsof je op je werkplek aankomt. Plus: elke dag een frisse neus halen is goed voor je.

5. Werk niet te lang door

Natuurlijk kan het voorkomen dat je een avondje wat langer doorwerkt omdat je een project af wilt hebben. Geen probleem. Maar als je merkt dat je vaker langer doorwerkt zonder dat je hier extra voor betaald krijgt, dan raden we je toch aan om je work-life balance even onder de loep te nemen.

6. CBD-olie

Zelf heb ik er geen ervaring mee, maar de laatste tijd zie ik het wel steeds vaker om me heen: CBD-olie. Op Bedrock lezen we dat CDB kalmerende, pijnstillende, antidepressieve, misselijkheidsonderdrukkende, slaapbevorderende, ontstekingsremmende, krampwerende en eetlustopwekkende eigenschappen heeft. Een hele mond vol, maar wel interessant om je eens in te verdiepen als het je aanspreekt.

Als je meer wilt weten over dit onderwerp, verwijzen we je graag door naar onze collega’s van Bedrock. In het artikel CBD olie tegen angsten en pijnen: wat is het nu eigenlijk en hoe werkt het? lees je alles wat je wilt weten over CBD-olie.

Zo finetune je jouw ochtenden

The Everygirl

In 8 stappen een succesvolle freelancer

Meld je aan voor onze wake-up letter en ontvang ons e-book t.w.v. € 19,95

Reageer op artikel:
Deze 6 hacks zorgen ervoor dat je je elke dag op je best voelt
Sluiten