Een ontslagbrief schrijven doe je zo (+ voorbeeld)

Je hebt een nieuwe baan gevonden en nu is het tijd om bij je oude baan ontslag te nemen. Aan de ene kant heel goed nieuws (gefeliciteerd!), aan de andere kant is ontslag nemen altijd een beetje spannend. Nadat je je ontslag hebt aangekondigd, zal je oude werkgever je vragen om een officiële ontslagbrief te schrijven. Dat is nodig, omdat je een overeenkomst wilt ontbinden. Wij vertellen je hoe dat moet doen en geven een voorbeeld van een ontslagbrief die je kunt gebruiken.

Vind je het moeilijk om ontslag te nemen? Lees onze tips hoe je dit het beste kunt aankondigen. Tip: vraag bij je ontslag je leidinggevende om een recommendation op LinkedIn.

Ontslagbrief schrijven

Een ontslagbrief schrijven is ten eerste helemaal niet moeilijk. Er zijn een paar dingen die belangrijk zijn om te vermelden, omdat het om een officieel document gaat. Dat zijn:

  • Adres van het bedrijf
  • Plaats en datum
  • Opzegtermijn
  • Datum contractbeëindiging
  • Jouw naam
  • Handtekening
  • Bewijs van verzending

Ook interessant: 5 tekenen dat je carrière in een sleur zit

Ontslagbrief voorbeeld

[Jouw adres]

[Adres bedrijf]

[Plaats en datum] 

Geachte mevrouw/meneer [achternaam van je leidinggevende],

Deze brief schrijf ik naar aanleiding van ons gesprek op [datum gesprek]. Bij deze wil ik officieel mijn ontslag indienen en mijn arbeidsovereenkomst bij [naam bedrijf] beëindigen.

Rekening houdend met de opzegtermijn van [aantal] maanden zal mijn contract aflopen op [datum contractbeëindiging]. De komende tijd zal ik ervoor zorgen dat de lopende zaken goed worden afgehandeld en mijn projecten worden overgedragen.

Graag wil ik je ook bedanken voor de kansen die ik heb gekregen en de fijne tijd die ik hier heb gehad. Ik wens je nog veel succes voor in de toekomst!

Kun je mij bevestigen dat je deze brief goed hebt ontvangen?

Met vriendelijke groet,

[Jouw naam]

[Handtekening]

Formeel of informeel?

Natuurlijk kun je jouw brief iets minder formeel maken. Dat hangt er maar net vanaf wat in het bedrijf waar je werkt de standaard is. Dit ontslagbrief voorbeeld bevat in ieder geval de zaken die je zeker niet moet vergeten.

Op zoek naar een nieuwe baan?

In 4 weken naar een productiever leven

Meld je aan voor onze wake-up letter en volg onze productiviteitscursus

Reageer op artikel:
Een ontslagbrief schrijven doe je zo (+ voorbeeld)
Sluiten