Rosa Bertram
Rosa Bertram | LinkedIn Mindset 19 okt 2018

5 (bijna) gratis online opleidingen om je digitale skills te verbeteren

Jezelf blijven ontwikkelen en nieuwe dingen leren, is misschien wel één van de leukste bezigheden. Maar na een 4-jarige opleiding heb je niet altijd zin om nog een master of nog een bachelor te volgen. Leren kan je op héél veel manieren doen. Daarom: de leukste online opleidingen om je digitale skills te verbeteren.

Gelukkig hoef je voor het ontwikkelingen van nieuwe skills niet per se meer voor in de schoolbanken te zitten. Er zijn honderdduizenden leuke én leerzame online opleidingen.

Online opleidingen

Je kunt allerlei soorten skills aanleren, maar vooral digitale skills kan je eindeloos blijven updaten en komen altijd handig van pas, vooral in het zakelijke leven. Van vormgeven tot online marketing en van schrijven tot programmeren. En het fijne is: als je de skills eenmaal hebt, kun je ze werkelijk overal gebruiken (hello digital nomad life!).

Dit zijn 5 handige online opleidingen om je digitale skills te verbeteren:

1. Social media marketing van Facebook en Twitter

Eén van de grootste platforms voor online opleidingen is ‘Lynda’. Het biedt duizenden online cursussen aan. Tegen een kleine maandelijkse betaling kan je inloggen en ongelimiteerd classes volgen.

Een goede kennis van social media is altijd handig én staat goed op je cv. Maar alleen weten hoe het platform werkt, is niet genoeg om er echt iets uit te halen. Deze training leert je een professionele strategie op te zetten voor je bedrijf op Facebook en Twitter. Ook leer je over het gebruik van hashtags en hoe je meer volgers krijgt.

Kosten: een gratis trial voor één maand of €17.30 per maand

Duur: Bijna 1,5 uur (9 lessen)

2. Photoshop voor beginners

Net als goede social media skills, zijn ook Photoshopskills altijd een pré. Of het nou voor privégebruik is of op je werk, het komt altijd van pas. Je grootste vriend is het internet: bijna alles kan je via tutorials leren.

Adobe is de aanbieder van Photoshop en biedt gratis tutorials aan om het programma te leren kennen. Stap voor stap worden de functies van Photoshop uitgelegd en leer je foto’s  bewerken.

Kosten: gratis

Duur: 10 lessen van tussen de 7 en 21 minuten.

3. WordPress voor dummies

Zonder een al te grote techneut te zijn, kan je leren zelf een website in elkaar te zetten. In eerste instantie is het handig om te laten zien welke diensten jij te bieden hebt en je portfolio online te zetten. Maar wie weet kan je het bouwen van websites later ook als skill aanbieden!

Met deze makkelijke basiscursus van WordPress leer je binnen mum van tijd je eigen website te bouwen. In deze tutorials word je door de basics van WordPress gelopen. Deze cursus is van Udemy, een platform dat wel 80.000 online cursussen aanbiedt.

Kosten: gratis

Duur: 2 uur (19 lessen)

4. Programmeren voor iedereen (beginnend met Phyton)

Programmen: het klinkt als een abracadabra taal voor sommigen (dat is het in principe ook), maar iedereen kan het leren. Voor de meeste skills geldt: je moet er heel wat uren insteken en dan leer je het vanzelf.

Deze gratis online cursus leert je de codetaal Phyton schrijven. Het is een reeks van online afleveringen waarin je de basics van coderen worden uitgelegd. De tutorials stomen je klaar om verder te gaan met codeertalen als Java of C++.

Kosten: gratis

Duur: 2 tot 4 uur per week

5. Complete SEO bootcamp van beginners tot gevorderden

Deze basiscursus van Udemy legt je álles uit over de basisprincipes van SEO: Search Engine Optimization. Het is een manier om met een website organisch meer verkeer te genereren en zo hoger in Google terecht te komen. Dit is handig voor je eigen website, maar is ook een grote pré op je cv.

In deze cursus leer je wat SEO is, hoe je de juiste keywords samenstelt, hoe je je concurrenten in kaart brengt en zelf nóg beter inzicht krijgt.

Kosten: €10,30

Duur: 1 uur video en 3 artikelen

In 8 stappen een succesvolle freelancer

Meld je aan voor onze wake-up letter en ontvang ons e-book t.w.v. € 19,95

Reageer op artikel:
5 (bijna) gratis online opleidingen om je digitale skills te verbeteren
Sluiten