Leer onderhandelen wat je waard bent met de nieuwste WorkJuice Podcast

Het nieuwe jaar is in aantocht. Voor veel mensen betekent dat niet alleen dat het tijd is voor oliebollen en champagne binnenkort, maar ook voor salarisonderhandelingen of het verhogen van hun uurtarief. Maar eerlijk is eerlijk: dat onderhandelen is een vak apart en voor sommigen van ons best zenuwslopend.

Krijg jij ook al zweethandjes als je denkt aan dat gesprek? Onderhandelcoach Merel van der Wouden geeft in de nieuwste WorkJuice Podcast tips om je onderhandeling te rocken.

Want hoe bereid je zo’n gesprek nou goed voor? Wat kun je doen als je het bod te laag vindt? Hoe hoog kan je tegenbod zijn? En wat moet je doen als ze bij een nieuwe baan vragen om je laatste salarisstrook? Allemaal vragen waar we vroeger op school geen antwoord op hebben gekregen en nu in deze podcast wel.

WorkJuice Podcast

In de WorkJuice Podcast hebben Sharon en ik het over uiteenlopende werkgerelateerde zaken die ons allemaal bezig houden. Of je nou ondernemer bent of een nine to five job hebt. Net bent afgestudeerd of al een oude rot in het vak bent.

In de eerste aflevering vroegen we stress en burn-out expert Fleur Brunninkhuis het hemd van het lijf. In de tweede leerden we met YouTuber Marije van der Made waarom het zo belangrijk is om uit je comfort zone te stappen.

Over uit je comfort zone stappen gesproken: dat is het vragen om een salarisverhoging ook. Maar niemand anders dan jij gaat ervoor zorgen dat je meer gaat verdienen. Gelukkig is het écht mogelijk om een stuk zelfverzekerder dat gesprek aan te gaan. Na het luisteren van de podcast met Merel zijn die zweethandjes verleden tijd.

Tips om te onderhandelen

In de podcast praten we namelijk niet alleen over waarom Merel precies onderhandelcoach is geworden, ze geeft ook een hoop waardevolle tips die je gaan helpen bij je volgende gesprek. Heb jij een vraag over jouw specifieke situatie? Stuur dan een mailtje naar [email protected] en wie weet beantwoordt Merel jouw vraag in haar maandelijkse column.

Benieuwd geworden? De aflevering met Merel van der Wouden is nu te beluisteren via Spotify en iTunes! Je vindt ‘m door te zoeken op ‘WorkJuice Podcast‘.

Klaar met luisteren?

In 8 stappen een succesvolle freelancer

Meld je aan voor onze wake-up letter en ontvang ons e-book t.w.v. € 19,95

Reageer op artikel:
Leer onderhandelen wat je waard bent met de nieuwste WorkJuice Podcast
Sluiten