Office Stories in Breda is veel meer dan alleen een co-working space

Als we één groot nadeel aan ondernemen moeten noemen, dan is het toch wel dat je (vaak) geen collega’s hebt om gezellig mee te lunchen, mee te sparren of om van te leren. Een co-working space kan dan de oplossing zijn. Maar je hebt tegenwoordig een enorme keuze aan co-working spaces. Welke is nou de juiste match voor jou?

Wij werken een dag bij verschillende co-working spaces in Nederland om jou met die keuze te helpen. Deze keer nemen we een kijkje bij Office Stories in Breda. Een kleinschalige co-working space voor creatieve zzp’ers, die ook netwerborrels en trainingen organiseert.

Co-working space Office Stories in Breda
Bron: Office Stories Office Stories

De co-working space

Office Stories is opgericht door vriendinnen Marit Vervaart en Sylvia Heeren-Coppens, die elkaar in de brugklas leerden kennen en rond dezelfde tijd fulltime gingen ondernemen. Sylvia was op zoek was naar een ruimte om zelf trainingen in te geven en te kunnen verhuren. Marit sloot aan en al snel ontstond het idee voor de co-working space.

Zodra we de deur binnenstappen valt ons op hoe ruim opgezet de co-working space in Breda is. Heerlijk! Het daglicht stroomt naar binnen door de wand aan de voorkant van het pand, die volledig van glas is.

Co-working space Office Stories in Breda
Bron: Office Stories Office Stories

We lopen voorbij een gezellige zithoek en nemen plaats aan een wit bureau waar je zeeën van ruimte hebt om je spullen op kwijt te kunnen. Vervolgens hebben we de beschikking tot alles wat je je als creatief maar kunt wensen: lekkere koffie, stopcontacten, supersnel internet en natuurlijk gezellige ‘collega’s’, waarmee je eventueel kunt sparren. “Je hebt wel de lusten, maar niet de lasten van collega’s”, grapt Sylvia.

Als je een plek huurt zul je Sylvia en Marit ook zeker tegen het lijf lopen, zij werken in Office Stories aan hun eigen ondernemingen. In een online systeem kun je jezelf op de lijst zetten en kun je kijken welke andere huurders ook aanwezig zullen zijn.

Co-working space Office Stories in Breda
Bron: Office Stories Office Stories

Meer dan een co-working space

Office Stories kun je eigenlijk beter zien als een community. Zo worden er in het pand ook netwerkborrels georganiseerd, zodat ondernemers uit de omgeving met elkaar kunnen netwerken. Daarnaast worden er ook trainingen gegeven. Trainingen op het gebied van SEO en acquisitie zijn bijvoorbeeld al voorbij gekomen.

Het interieur

In tegenstelling tot het kleurrijke Via/Work, wat we vorige keer bezochten, straalt Office Stories rust uit. Geen zorgen, saai wordt het nooit. Zo zijn wij enorm fan van de poster die in de meetingroom hangt. Ook van de groene velvet stoelen gaat ons interieurhart sneller kloppen.

Co-working space Office Stories in Breda

Het zijn de details die ervoor zorgen dat het interieur om door een ringetje te halen is. De gouden kraan bijvoorbeeld, of de gallery wall die in de grote ruimte te vinden is. Het is een fijne cleane, maar toch ook gezellige ruimte.

Voorzieningen

We hebben al een paar voorzieningen aangestipt, maar we zetten ze nog één keer op een rij:

  • Een fijne meetingroom
  • Heerlijke bonenkoffie en thee
  • Gratis fruit
  • Supersnel internet
  • Supermarkt dichtbij
  • Koelkast om je spullen in te koelen
  • Een gezellige zithoek
  • Gratis parkeren
  • Goede verbinding met het openbaar vervoer

Prijzen

Ben je enthousiast geworden van Office Stories? Bij het afsluiten van een abonnement voor vier dagen in de week voor 275 euro per maand, krijg je een vaste plek. Die kun je helemaal je eigen maken door bijvoorbeeld een tweede scherm neer te zetten. Zijn vier dagen je net wat te veel? Dan kun je een abonnement voor één (90 euro) of twee dagen (150 euro) in de week afsluiten.

Ideaal aan deze co-working space is ook de mogelijkheid om een strippenkaart te kopen. Voor 220 euro krijg je 8 strippen, waarna je zelf kunt kiezen wanneer je aanschuift (mits je van tevoren een plekje reserveert).

Voor meer informatie kun je een kijkje nemen op de website.

Adres Office Stories

Je vindt Office Stories in Breda aan de Verbeetenstraat 10. Ook als je niet uit Breda komt is de co-workingspace goed bereikbaar. Op vijf minuten lopen ligt er een bushalte, waarvan je binnen een paar haltes op het station bent.

Op zoek naar fijne werkplekken? Hier vind je een overzicht van koffietentjes en co-working spaces die wij al eerder hebben getest.

8 toffe printables voor je vision board?

Meld je aan voor onze wake-up letter en ontvang ze gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Office Stories in Breda is veel meer dan alleen een co-working space
Sluiten