Tessa Ham
Tessa Ham Thuis 4 sep 2019
Leestijd: 2 minuten

Waarom je nooit vanuit bed zou moeten werken

De verleiding is groot om vanuit je favoriete plek op aarde – je bed – te werken, als je thuis werkt. Lekker in je pyjama met de deken over je heen en de kussens in je rug. Slecht nieuws: dat is helemaal niet zo’n goed idee als het lijkt. In tegendeel, er zitten zelfs een hoop nadelen aan werken vanuit bed.

In plaats van werken vanuit bed, kun je beter een home office creëeren in huis, waar je ongestoord kunt werken.

De balans tussen werk en privé

De lijn tussen werk en privé wordt wel heel blurry als je werkt vanuit bed. Zeker voor mensen die het lastig vinden zich los te koppelen van hun werk als ze hun laptop dichtklappen, is het geen goed idee om dit te doen. Volgens The Division of Sleep Medicine van Harvard leggen je hersenen een connectie tussen je bed en werk, ook als het tijd is om te slapen. Daar gaat je goede nachtrust…

Een fijne home office is wél ideaal. Je doet de deur gewoon dicht om 5 uur – of welke tijd dan ook. Dat betekent dat je werkdag erop zit. En andersom werkt het natuurlijk ook fijn: in je home office zijn geen afleidingen te vinden en kun je productief aan de slag.

Het is niet goed voor je houding

Het lijkt de meest comfortabele plek ooit, dat bed van jou. Maar op de lange termijn zorgt werken vanuit bed voor lichamelijke klachten. Je houding is namelijk far from ergonomisch. Daarnaast zorgt zo’n houding óók voor een mindere productiviteit.

In een home office kun je ervoor zorgen dat je stoel en bureau op de juiste hoogte zijn afgesteld, en dat je de juiste afstand van je beeldscherm hebt. Your body will thank you!

Maak je geen zorgen als je geen ruimte hebt voor een home office, je kunt je bureau gewoon verstoppen.

Het heeft een negatieve invloed op je seksleven

Als het voor jou normaal wordt om in bed te werken, zal je al snel zien dat je ook ’s avonds of ’s ochtends even snel een mailtje stuurt. Hoe meer je jouw scherm gebruikt in de slaapkamer, hoe meer je seksleven eronder zal lijden. Behoud je slaapkamer als ruimte voor intimiteit en slaap. Niets meer en niets minder!

Tips voor het inrichten van je home office

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar.

In 5 stappen je financiën op orde voor 2022

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tijdelijk onze gratis checklist!

Reageer op artikel:
Waarom je nooit vanuit bed zou moeten werken
Sluiten