Jaime Andreas
Jaime Andreas | LinkedIn Geld 5 sep 2020

9 dingen om te doen in een No Spend Weekend om geld te besparen

Moet jij geld besparen omdat je momenteel krap bij kas zit of omdat je graag wil sparen voor een grotere uitgave? Dan is het een goed idee een No Spend Weekend in te lassen. Een weekend waarin je probeert weinig tot geen geld uit te geven, alleen aan het broodnodige. Er zijn namelijk genoeg leuke dingen te doen zonder geld uit te geven.

Heb jij moeite met het bedenken van leuke of nuttige activiteiten? Wij geven je graag de nodige inspiratie.

Geld besparen in een No Spend Weekend

1. Uitgebreide wandeling

Zo min mogelijk geld uit geven? Een goede reden om eens een flinke wandeling te maken in het bos of over het strand. Eens flink uitwaaien is vaak heel verhelderend en goed voor je mentale gezondheid.

2. Grote schoonmaak

Schoonmaken en opruimen zijn vaak geen favoriete taken, maar het moet toch gebeuren. Wie weet vind je tijdens het uitruimen van je kasten wel veel spullen die je weg wilt doen en nog goed kunt verkopen voor een leuk prijsje. Anders kun je het altijd nog doneren aan een kringloopwinkel of het Leger Des Heils.

3. Lees een boek

Stel je dit voor: het regent buiten, er staat een kop thee voor je op tafel, je hebt een dekentje over je heen en je bent heerlijk een boek aan het lezen. Dat is het ultieme weekend en een perfecte manier om weinig geld uit te geven tijdens je No Spend Weekend.

4. Leer iets nieuws

Het internet staat vol informatie, gratis cursussen en andere manieren om een nieuwe vaardigheid te leren. Download Duolingo om een nieuwe taal te leren of spit het internet door om te lezen over een interessant onderwerp.

5. Maak plannen voor de toekomst

Aan het sparen voor een grote reis over de wereld of het kopen van een huis? Ga dan alvast plannen maken in je No Spend Weekend. Begin met het uitstippelen van je route en bedenk welke landen je graag wilt bezoeken. Bekijk op Funda huizen die je mooi vindt en bedenk je wat voor huis je graag wilt kopen.

6. Ga uitgebreid sporten

Niet alleen is sporten goed voor je lichaam; het bevordert ook je productiviteit en je mentale gezondheid. Een win-win situatie dus. We raden je aan een grote ronde te hardlopen, je yogamat onder het stof vandaan te trekken of een middag in de sportschool te spenderen. Daarna mag je de dag afsluiten met een lekkere warme douche.

7. Eindelijk die tv-serie kijken

Ook een goed idee: ga gewoon lekker een weekend achter de televisie hangen om eindelijk een nieuwe serie te starten en te bingewatchen.

8. Lekker meal preppen

Meal preppen bespaart tijd en geld. Je weerhoudt jezelf er namelijk van om dure broodjes voor de lunch te kopen. Maak in je No Spend Weekend al je lunch voor de werkweek klaar zodat je hier niet meer naar om hoeft te kijken. Hier moet je natuurlijk wel wat geld aan uitgeven, maar het bespaart geld in de toekomst.

9. Speel toerist in eigen stad

De leukste activiteiten in een stad zijn meestal gratis en daarom ideaal voor een No Spend Weekend. Speel een dag toerist in eigen stad en bezoek alle toeristenplekken waar je niet voor hoeft te betalen. Misschien is het wel leuker dan je had verwacht.

Meer tips om geld te sparen

In 4 weken naar een productiever leven

Meld je aan voor onze wake-up letter en volg onze productiviteitscursus

Reageer op artikel:
9 dingen om te doen in een No Spend Weekend om geld te besparen
Sluiten