Tessa Ham
Tessa Ham Carrière 17 dec 2019

In gesprek met nieuwe co-founder Stephanie Knoors (29) over The Self-Made Summit 2020

Na een succesvolle eerste editie van The Self-Made Summit wil founder Emilie Sobels het met haar team nog bigger, better & bolder aanpakken op 23 april 2020. Dit realiseert ze onder andere door het toevoegen van een tweede founder. De 29-jarige Stephanie Knoors was vorige editie als freelancer werkzaam voor het event en is deze editie de tweede kapitein op het schip.

We vragen Stephanie alles over haar nieuwe rol als mede-eigenaar, maar natuurlijk ook naar hun plannen voor The Self-Made Summit 2020.

Laten we beginnen bij het begin. Hoe ben je betrokken geraakt bij de eerste editie?

“Dat was op een moment dat ik erg aan het twijfelen was om voor mezelf te beginnen. Ik had een baan in loondienst bij een reclamebureau en freelancete eerst één dag en later twee dagen in de week. Op dat moment kondigde Emilie op haar socials aan dat ze samen met haar vriend business boosts zou organiseren. Het idee: twee uur lang goede wijntjes drinken, terwijl jij een business case kunt voorleggen.

Emilie en haar vriend zijn al veel langer aan het ondernemen, dus wilde ik mijn twijfels met hun overleggen. Er was meteen een goede klik. Ik kwam om 7 uur binnen en ging om 1 uur ‘s nachts weer de deur uit.

Een paar maanden later kreeg ik een mailtje over een event dat ze aan het organiseren was. Dat was de eerste keer dat we samen aan de slag gingen. Bij de eerste editie van The Self-Made Summit was ik verantwoordelijk voor alle content en communicatie.”

Hoe was de eerste editie voor jou?

“Het voelde al een beetje als mijn event, ik wilde zó graag dat het een succes werd. Toen ik daar rondliep, dacht ik ook echt: fuck zeg, dit hebben wij gewoon neergezet met het team. Ik kon het bijna niet geloven.

Van tevoren was het echt superspannend, er was nog niets om te laten zien. Dat was een lastige én leuke uitdaging: we verkochten geen event, maar een droom. Dat is nu met deze editie wel anders.”

Deze editie ben je mede-eigenaar. Hoe is dit gegaan?

“Net na de eerste editie vroeg Emilie of ik een kopje koffie wilde drinken. In dat gesprek vroeg ze of ik me wilde aansluiten als mede-eigenaar. Ik zag deze specifieke vraag niet aankomen, maar toch was het ook een stap die zo onwijs goed en logisch voelde.

Ik moest er wel even over nadenken, omdat ik nog drie dagen in loondienst werkte. Je geeft toch een stukje zekerheid op. Maar ik bedacht me hoe lang ik hier al over twijfelde, en besloot dat ik deze mooie kans met beide handen moest aangrijpen.”

Hoe is het om samen te ondernemen?

“Tijdens de voorbereidingen van editie 1 kwamen Emilie en ik er al achter echt complementair aan elkaar te zijn. We kennen elkaars krachten en zijn echt op elkaar ingespeeld. Ook heel belangrijk: vanaf dag één was dit een gelijkwaardig partnerschap.”

Waarom vindt je het zo belangrijk dat er een evenement als The Self-Made Summit is?

“Ik merkte in functies dat ik vaak werd onderschat als ik afspraken had met externen. Waarbij men er op een gegeven moment achterkwam dat ik ‘ook wel intelligent was’. Echte stereotypering dus: jong, vrouw en dat ik blond ben, hielp waarschijnlijk ook niet.

Het is enorm belangrijk dat het logischer en gangbaarder wordt dat vrouwen elkaar steunen. Er leefde zo’n gedachte in de samenleving dat vrouwen bitchy zouden zijn. Ik kan alleen maar toejuichen dat vrouwen elkaar steeds minder als concurrent gaan zien.”

De tweede editie wordt bigger, better & bolder. Kun je daar al een tipje van de sluier over oplichten?

“Je leert natuurlijk enorm veel van zo’n eerste editie. Niet alleen kunnen we de schoonheidsfoutjes eruit strijken, ook kunnen we zoveel groter denken.

De eerste editie was fantastisch, maar was erg gericht op inspiratie. Deze keer willen we een goede mix tussen powervrouwen zoals Annemarie van Gaal, die een stukje meer volwassen is en haar strepen heeft verdiend. En vrouwen die je concrete handvatten kunnen bieden en praktische tips geven, zoals Merel van der Wouden, die je komt leren hoe je kunt onderhandelen over je salaris.”

Lees ook: De 7 grootste lessen die ik leerde op The Self-Made Summit

Wat is jouw hoop voor The Self-Made Summit 2020?

“Ik realiseer me heel erg dat het een investering is, maar ik hoop dat mensen echt met een lijstje naar huis gaan waarmee ze de komende periode aan de slag gaan. Ik bezoek nu veel evenementen en het is vaak zenden. De sprekers delen hun verhaal, maar wat kan jij er nou mee doen? Daar draait het om bij The Self-Made Summit.

Voor een lezing met één spreker moet je vaak minimaal 40 euro betalen en op The Self-Made Summit zijn dit er straks meer dan 20. Daarnaast heb je de kans om te netwerken met 500 like-minded vrouwen. Het is de investering denk ik dubbel en dwars waard!”

Heb je nog een tip voor mensen die het spannend vinden om in hun eentje te gaan?

“De eerste keer dat ik in mijn eentje naar een Academy van Hashtag Workmode ging en buiten stond, dacht ik: waarom vond ik dit ook alweer een goed idee? Het is dan toch een beetje spannend en uit je comfort zone. Uiteindelijk bleek het onwijs relaxt en leerzaam te zijn, en heb ik daar contacten aan overgehouden waar ik zakelijk en privé nog steeds contact mee heb.

Je wordt er nooit minder van. Bovendien zijn er op The Self-Made Summit allerlei manieren om met elkaar in contact te komen, bijvoorbeeld door de app. Maar je zult ook zien dat je op het event zelf zo met mensen aan de praat raakt, de sfeer is heel open.”

Op 23 april 2020 komen meer dan 500 like-minded vrouwen samen op de tweede editie van The Self-Made Summit. Onder andere Annemarie van Gaal, Nina Pierson, Aranka van der Voorden, Merel van der Wouden en Lotte Rensen zijn al aangekondigd als sprekers. Meer weten over dit inspirerende evenement? Neem dan eens een kijkje op de website.

Verder lezen?

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar.

Nu écht grip op je geld?

In 5 stappen je financiën op orde met onze checklist. Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang 'm tijdelijk gratis!

Reageer op artikel:
In gesprek met nieuwe co-founder Stephanie Knoors (29) over The Self-Made Summit 2020
Sluiten