Tessa Ham
Tessa Ham Mindset 17 nov 2021

WorkJuice Podcast: deze 4 elementen zorgen ervoor dat jij (niet) lekker in je vel zit

Heb je de laatste tijd niet zo veel energie en zou je graag fitter willen worden? Dan is de nieuwste aflevering van de WorkJuice Podcast met vitaliteitsexpert Carola Linschooten een must listen. Hier hebben we het namelijk over vitaliteit. Dat klinkt misschien niet echt sexy en een beetje vaag, maar is simpelweg de manier waarop je voor jezelf zorgt.

Vitaliteit zorgt ervoor dat je lekker in je vel zit: zowel mentaal als fysiek. Hoe je daar het best voor kan zorgen, is voor iedereen verschillend, maar er zitten wel veel gemene delers in.

De vier pijlers van vitaliteit

Op het gebied van vitaliteit zijn er vier onderdelen te onderscheiden: slaap, voeding, bewegen & sporten en balans. Wil je lekkerder in je vel zitten? Dan gaat het waarschijnlijk niet goed op één of meerdere van deze gebieden.

Is dat bij jou zo? Dan ben je zeker niet de enige. 50 procent van de mensen die naar de huisarts gaat, komt bijvoorbeeld met een leefstijlgerelateerd probleem, vertelt Carola Linschooten in de nieuwste WorkJuice Podcast. Dat lees je goed. 50 procent van de klachten die bij de huisarts vertelt worden, zouden kunnen worden voorkomen of opgelost door de leefstijl aan te passen.

Carola Linschooten
Carola Linschooten

Niet lekker in je vel?

Zo ver is het bij jou waarschijnlijk (nog) niet, maar vanwege een nieuwe lockdown, het vele thuiswerken, de donkere dagen en andere factoren is het niet gek als je op dit moment even niet lekker in je vel zit. In de podcast vertelt Carola daarom niet alleen over haar eigen achtergrond bij Defensie, maar deelt ze ook concrete tips voor alle vier de pijlers van vitaliteit.

We weten allemaal wel ergens dat we genoeg slaap moeten pakken, voldoende moeten bewegen en gezond moeten eten om ons goed te voelen. Maar we weten ook allemaal dat dat makkelijker gezegd is dan gedaan in een wereld waar we al zoveel andere dingen moeten.

Carola raadt daarom aan om met één van de pijlers aan de slag te gaan. Je zal zien dat dit uiteindelijk ook invloed heeft op de andere gebieden van vitaliteit. Hoe je daar precies mee aan de slag gaat? Dan raden we je toch echt aan om de hele WorkJuice Podcast met Carola Linschooten te luisteren. De aflevering is nú te beluisteren via je favoriete podcastapp.

WorkJuice Challenge

Geïnspireerd door de podcast en wil je ook lekkerder in je vel zitten? Dan hoef je daar volgens Carola echt niet mee te wachten tot maandag, volgende maand of 1 januari. Begin gewoon vandaag of morgen. Om je hiermee te helpen, lanceren we vandaag de WorkJuice Challenge. Tijdens deze challenge ga je met één van de pijlers aan de slag, om in 30 dagen lekkerder in je vel te zitten en fit de feestdagen in te gaan.

In 30 dagen lekkerder in je vel? Doe mee met de WorkJuice Challenge

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar.

Een stukje maand over aan het eind van je salaris? 💸

In 5 stappen je financiën op orde met onze checklist. Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang 'm tijdelijk gratis!

Reageer op artikel:
WorkJuice Podcast: deze 4 elementen zorgen ervoor dat jij (niet) lekker in je vel zit
Sluiten