Sterre Radstaak
Sterre Radstaak Geld 27 jan 2019

Krijg je niet genoeg betaald? Vraag dan hierom

Erachter komen dat je te weinig betaald krijgt, is nooit fijn. Meestal werkt het zelfs ontmoedigend voor werknemers, of worden ze er onzeker van. En dat is logisch. Iedereen wil natuurlijk betaald krijgen wat ze horen te verdienen. Gelukkig kun je zelf om bepaalde dingen vragen zodat het toch wat eerlijker voelt.

Die onzekerheid van ons is trouwens nergens voor nodig. De hoeveelheid salaris die je krijgt heeft in principe niets te maken met jou of de kwaliteit van het werk dat je levert. En ook je baas of je CEO kan hier niet altijd iets aan doen. Waarschijnlijk werk je voor een bedrijf. En de meeste bedrijven hebben als doel om geld te verdienen en dan ook zoveel mogelijk geld houden.

Hoe weet je of je te weinig betaald krijgt?

Vaak is het best lastig om erachter te komen of je te weinig betaald krijgt. Er zijn wel wat manieren hoe je hier toch achter kunt komen. Wil je weten of je te weinig verdient? Let dan eens op de volgende aanwijzingen:

  • Heb je meer verantwoordelijkheden gekregen, maar niet meer salaris?
  • Je onderhandelt nooit over je salaris?
  • De bedrijfswinst is gestegen, maar je loon niet?
  • Een gelijkwaardige functie betaalt beter?

Herken je jezelf hier een beetje in? Dan is de kans groot dat je dus daadwerkelijk onderbetaald wordt. Tijd om hier dus iets aan te gaan veranderen!

Hoe vraag je op de juiste manier om salarisverhoging?

Hier kun je om vragen als je te weinig betaald krijgt

Hoe oneerlijk het ook kan voelen, soms is er gewoon geen mogelijkheid om meer salaris te krijgen. Maar dit wilt niet zeggen dat er niets is wat jij kan doen om het gevoel wat eerlijker voor jezelf te maken.

Doe er je voordeel mee

Ja, we know. Dit klinkt misschien heel raar. Maar je kan er echt je voordeel mee doen. Je wilde misschien toch liever die loonsverhoging, maar dat was helaas niet mogelijk. Niets kan natuurlijk dat hogere salaris echt vervangen. Vind je dat je te veel werkt voor het geld dat je krijgt? Dan kun je onderhandelen of je misschien wat minder kunt gaan werken.

En gebruik je je mobiel voor zowel werk als privé zaken? Dan kun je altijd voorstellen om de telefoonrekening voor de helft te declareren bij je werk. Of misschien gebruik je wel een fiets in de stad waar je in werkt en kun je die ook declareren.

Vraag om flexibiliteit

Als je dan toch niet meer betaalt gaat krijgen kun je misschien aan je baas voorstellen dat je een dag in de week thuiswerkt of misschien thuis begint en later op de dag naar kantoor komt (vanwege verkeer). Elke keer dat je niet naar kantoor gaat, kun je jezelf geld, stress en kostbare tijd besparen.

Misschien kun je er voor zorgen dat je mag beginnen en stoppen op de tijden die voor jou het beste werken. Bijvoorbeeld van 08:00 – 16:00 uur of 07:00 – 15:00 uur in plaats van 9 tot 5.

Ontwikkel jezelf

Als je het gevoel hebt dat je niet krijgt wat je verdient, waarom zou je dan niet bewijzen hoeveel je het eigenlijk wél verdient door nieuwe vaardigheden te leren of je oude vaardigheden te versterken? Of je dit nou doet om je te bewijzen tegenover je baas of omdat je je cv wilt opvullen, ontwikkeling is nooit verkeerd.

Als je baas geen loonsverhoging wil geven, kun je altijd nog overleggen of hij/zij wel voor je bijscholing, cursussen of workshops betaald. Dit zijn goede manieren om te blijven leren, je netwerk te verbreden en ook om je huidige baan te verbeteren.

Onthoud: een salarisonderhandeling gaat niet alleen maar om geld.

Meer lezen over je salaris?

Like the smell of fresh juice in the morning?

Meld je aan voor onze wake-up letter

Reageer op artikel:
Krijg je niet genoeg betaald? Vraag dan hierom
Sluiten