5 inspirerende en motiverende documentaires die je echt moet zien

Je kunt de zoveelste Netflix-serie aan zetten, maar je kunt deze zondag ook eens kiezen voor een docu. Er zijn er genoeg die je nét dat extra zetje geven om je dromen waar te maken. Laat je inspireren en motiveren door deze 5 documentaires. 

Iris

De excentrieke modeontwerper Iris is het levende bewijs van dat succes niet leeftijdgebonden is. In de documentaire Iris nemen we een kijkje in het leven van de 96-jarige modeontwerper. Ze inspireert al jaren mensen in de modewereld, maar ook daarbuiten. Met haar haar stijl en creativiteit, maar vooral omdat ze niet bang is om haar zelf te zijn.

Een vrouw vol levenservaring, wijsheid en energie die je ongetwijfeld zal betoveren. De film is daarom een absolute aanrader voor iedereen die zijn dromen wilt na jagen. Of dat nu in de mode is of in een andere branche.

Rendement van Geluk

Rendement van geluk is wat ons betreft een gouwe ouwe. De Nederlandse documentaire gaat over de revolutie in het bedrijfsleven. Na de crisis van 2008 zijn ondernemingen niet alleen op zoek naar winst, maar ook naar hoe ze een bijdrage kunnen leveren aan de maatschappij. Veel nieuwe start-ups zijn gericht op het zaaien van geluk. Rendement van Geluk is een feel good docu die je aan het denken zet.

Steve Jobs: The man in the machine

Apple is een wereldwijd fenomeen. Of je fan bent van het merk of niet, er is één ding waar niemand omheen kan: Steve Jobs heeftt ontzettend veel voor elkaar gekregen in zijn leven. De wereld was in rouw na zijn overlijden. In The man in the machine zie je waar Steve vandaan komt. Hoe het allemaal begon in een klein huis in de buitenwijken. Om vervolgens één van de rijkste ondernemingen ter wereld op te richten.

Abstract: The art of Design

Ontwerp en design maken dagelijks deel uit van ons leven. We staan er vaak niet eens bij stil. In deze documentaire word je meegenomen in de wereld van de meest creatieve mensen ter wereld. Ze laten zien hoe ze een idee in hun hoofd omtoveren tot ware creaties. Van auto-ontwerpers, de schoenenontwerper van Nike tot aan een succesvolle fotograaf en een grafisch vormgever. Op zoek naar inspiratie en motivatie? Dan wil je deze docu echt zien.

The Magic of Heineken

We mogen best wel trots zijn op een merk als Heineken van eigen bodem. De magie van Heineken kon daarom niet ontbreken in dit lijstje. In deze docu zien we Gerard Adriaan Heineken, de oprichter van de eerste Heineken brouwerij. Daarnaast kom je ook meer te weten over de ontvoering van Freddy Heineken.

Je leert hoe het bedrijf zich staande heeft weten te houden in tijden van toenemende concurrentie. De familie Heineken is een ware inspiratie en deze docu zal je betoveren. Het is er eentje die je echt gezien moet hebben. Als er één ding is wat je kan leren van deze docu is het dat je keihard moet knokken om je dromen waar te maken.

Meer inspirerend kijkvoer

In 8 stappen een succesvolle freelancer

Meld je aan voor onze wake-up letter en ontvang ons e-book t.w.v. € 19,95

Reageer op artikel:
5 inspirerende en motiverende documentaires die je echt moet zien
Sluiten