Tessa Ham
Tessa Ham | LinkedIn Mindset 25 maart 2019

Motivation Monday: de mooiste quotes van Emma Watson

Emma Watson is onze persoonlijke held sinds ze niet ouder dan elf was. Voor velen van ons voelt het een beetje alsof we met Emma zijn opgegroeid. Inmiddels is ze 28 jaar oud en maakt ze zich hard voor gelijkheid tussen mannen en vrouwen.

Als Hermelien leerde ze ons al veel over female empowerment. Want let’s be honest: zonder de hulp van Hermelien zou Harry Potter in boek één al dood zijn. Maar in de jaren die volgden wist ze ons ook keer op keer te inspireren om het beste uit onszelf te halen.

Prioriteiten stellen

Een voorbeeld: er was een tijd dat het niet zeker was dat Emma Watson alle films van Harry Potter zou doen. Daniel Radcliffe en Rupert Grint hadden hun contract al verlengd, maar Emma twijfelde nog. Waarom? School. Ze zou examens missen als ze Harry Potter zou filmen. Uiteindelijk hebben de filmmakers het filmschema aangepast zodat ze haar examens kon doen.

Ook toen alle Harry Potter-films waren afgelopen, besloot ze voor school te kiezen en te gaan studeren. En dat terwijl ze op zo’n jonge leeftijd al genoeg had verdiend om nooit meer te hoeven werken. Tegenwoordig zien we Emma niet alleen als actrice, maar ook als feminist.

Mooiste quotes van Emma Watson

Kortom: een inspirerende vrouw. Dit zijn haar mooiste quotes uit speeches en interviews.

“Girls should never be afraid to be smart.”

Food for thought: heb jij je wel eens dommer voor gedaan dan je eigenlijk was? Misschien voor een jongen, om bescheiden te zijn of om de persoon tegenover je geen slecht gevoel te geven? Zeker op jonge leeftijd durven veel vrouwen hun (slimme!) ideeën niet uit te spreken.

“Young girls are told you have to be the delicate princess. Hermione taught them that you can be the warrior.”

Food for thought: denk jij dat vrouwen minder goed kunnen vechten en niet van zich af mogen bijten? Emma (als Hermelien en zichzelf) laat zien dat dat echt niet het geval is. 

“Both men and women should feel free to be sensitive. Both men and women should feel free to feel strong.”

Food for thought: er zijn verwachtingen van vrouwen hoe ze zich moeten gedragen, maar ook van mannen. Mannen zouden gewoon mogen huilen, of hun emoties tonen. Vrouwen mogen sterk zijn.

“Don’t feel stupid if you don’t like what everyone else pretends to love.”

Food for thought: wij mensen zijn groepsdieren en doen ons daarom soms anders voor dan we eigenlijk zijn. Durf uniek te zijn.

“Don’t ever hear in your own head: ‘Who am I to say something?’ You are a human being. You can 100% change the world. It’s the little things that really count. Be brave.”

Food for thought: jouw gedachtes en ideeën zijn waardevol. Spreek ze uit.

“I love getting told ‘no’, because then I fight even more.”

Food for thought: denk jij bij de eerste nee ‘oké, laat dan maar’? Bijvoorbeeld bij een salarisonderhandeling? De eerste nee is een opening om te onderhandelen of om nog harder te vechten.

“All I can do is follow my instincts, because I’ll never please everyone.”

Food for thought: trek jij je aan wat anderen van je vinden? Je zal nooit met iedereen vrienden kunnen zijn.

“I invite you to step forward, to be seen and ask yourself: if not me, who? If not now, when?”

Food for thought: we vinden het vaak eng om de eerste persoon te zijn die ergens tegenin gaat. Maar als iedereen dat heeft, komen we natuurlijk nergens.

Meer motivatie nodig?

Reageer op artikel:
Motivation Monday: de mooiste quotes van Emma Watson
Sluiten