Tessa Ham
Tessa Ham | LinkedIn Carrière 30 mrt 2020

Jobhoppen, ambitie en hoge verwachtingen: alles over millennials in de nieuwste WorkJuice Podcast

We kennen de uitspraken die over millennials op de werkvloer gedaan worden inmiddels allemaal. Die leaseauto en een goed salaris zouden wij bijvoorbeeld niet belangrijk vinden. Wij willen zingeving en flexibiliteit in ons werk. We zijn nog maar net komen kijken op de arbeidsmarkt en willen al stappen maken. En kunnen bovendien niet tegen een stootje. Commentaar op ons werk schiet ons al gauw in het verkeerde keelgat.

Welke van deze uitspraken kloppen nou daadwerkelijk en welke zijn mythes en vooroordelen die ontkracht moeten worden? Om daar een antwoord op te krijgen, nodigden we Tim Berendsen, co-founder van Skyscrapers uit in de studio.

Millennials op de werkvloer

Met zijn bedrijf wil Tim starters door middel van traineeships een kickstart aan hun carrière geven. Tim koppelt millennials aan werkgevers en weet dus alles over de verschillende behoeftes tussen deze twee groepen.

In een half uurtje tijd nuanceren we met Tim de meest gemaakte opmerkingen over millennials op de werkvloer. Ook geven we praktische tips. Hoe zorg je dat je hoge verwachtingen van je werk naar beneden bijschaaft? Wanneer zou je wel of niet moeten jobhoppen? Kleven daar nadelen aan? Wat is job crafting en hoe kan je dit zelf inzetten? En hoe stap je naar je werkgever als je denkt meer verantwoordelijkheden aan te kunnen?

WorkJuice Podcast

In de WorkJuice Podcast hebben Sharon en ik het over uiteenlopende werkgerelateerde zaken die ons allemaal bezig houden. In de eerste aflevering vroegen we expert Fleur Brunninkhuis alles over stress en burn-outs. Ook leerden we al uit onze comfort zone stappen met YouTuber Marije van der Made en onderhandelen wat we waard zijn met onderhandelcoach Merel van der Wouden. Ook rekenden we voorgoed af met het vooroordeel dat feedback negatief en eng is met trainer Axelle de Roy.

Twee afleveringen geleden schoof Tim al aan om te praten over het zwarte gat na het afstuderen. Nu vertelt hij ons alles over millennials en hoe we onze baan meer naar onze hand kunnen zetten.

Benieuwd geworden? De aflevering met Tim Berendsen van Skyscrapers over millennials op de werkvloer is nu te beluisteren via Spotify en iTunes!

Volg jij WorkJuice al op Instagram en LinkedIn?

Klaar met luisteren?

In 8 stappen een succesvolle freelancer

Meld je aan voor onze wake-up letter en ontvang ons e-book t.w.v. € 19,95

Reageer op artikel:
Jobhoppen, ambitie en hoge verwachtingen: alles over millennials in de nieuwste WorkJuice Podcast
Sluiten