Tessa Ham
Tessa Ham | LinkedIn Nieuws 11 jul 2020

Update van Microsoft Teams laat je vergaderen met collega’s in virtuele meeting room of koffietentje

Naar aanleiding van de pandemie optimaliseert Microsoft Teams het videobel-programma in sneltreinvaart. Het platform rolt meerdere updates uit onder de gebruikers, maar de meest opvallende is toch wel de ‘Together’-modus. Hiermee worden deelnemers in een virtuele omgeving geplaatst, waardoor het toch net lijkt alsof je met elkaar in één ruimte zit.

Microsoft is sinds het begin van de COVID-19 pandemie gaan werken aan deze ‘Together’-modus. Hierbij wordt met behulp van kunstmatige intelligentie je hoofd en schouders uitgesneden en in een virtuele ruimte geplaatst. Dat kan van alles zijn, van een vergaderruimte tot een koffietentje.

Virutele high fives in Microsoft Teams

Het idee hierachter is dat visuele afleidingen worden weggehaald en je daardoor beter lichaamstaal oppikt, lezen we op The Verge. Eerst zal het een beetje onwennig zijn, en zal er vast worden gelachen. Je kan namelijk zwaaien naar je collega’s, ze ‘op de schouder tikken’ en virtuele high fives geven. Maar als je daar overheen hebt gezet, is het wel tof dat je weer eens met je collega’s in één ruimte kunt vergaderen – al is het dan nog steeds virtueel.

De nieuwe feature wordt momenteel door Microsoft uitgerold onder Teams gebruikers. De verwachting is dat de ‘Together’-modus in augustus door iedereen is te gebruiken. De feature debuteert alleen nog met een auditorium als virtuele ruimte, maar Microsoft werkt hard aan andere ruimtes.

Lees ook: 9 situaties tijdens het videobellen die we inmiddels allemaal herkennen

Veel meer nieuwe updates Microsoft Teams

Bij deze nieuwe update blijft het trouwens niet. Microsoft Teams krijgt ook een dynamische modus. Hiermee kun je bijvoorbeeld slides van een presentatie naast de deelnemers plaatsen. Daarnaast kunnen sprekers groter worden weergeven dan andere deelnemers. Met beide opties kun je bij presentaties duidelijker onderscheid maken tussen degene die het presenteren en de rest van de groep.

Ook voegt Microsoft Teams videofilters toe. Deze kun je bijvoorbeeld gebruiken om de belichting van je webcam te veranderen of om de sterkte van de focus van je camera aan te passen. Later dit jaar is de software-gigant ook nog eens van plan om automatische ondertiteling toe te voegen. Zo kunnen mensen die een andere taal spreken toch actief meedoen in een vergadering.

Grotere groepen

Ten slotte is er goed nieuws voor mensen die presentaties willen geven voor grote groepen mensen. Binnenkort zal Microsoft Teams calls tot 1.000 deelnemers ondersteunen en zelfs tot 20.000 deelnemers als het gaat om het bekijken van een presentatie.

Veel nieuwe functies voor Microsoft Teams dus. Dat laat maar zien hoe snel Microsoft reageert op de concurrentie en een aanhoudende pandemie die een nieuwe manier van leven (en leren) vormgeeft.

Dit vind je misschien ook interessant

In 4 weken naar een productiever leven

Meld je aan voor onze wake-up letter en volg onze productiviteitscursus

Reageer op artikel:
Update van Microsoft Teams laat je vergaderen met collega’s in virtuele meeting room of koffietentje
Sluiten