Tessa Ham
Tessa Ham | LinkedIn Ondernemen 20 jan 2021

Verveelvoudig je inkomen in de helft van de tijd: coach Meriam helpt ondernemers naar het volgende level

Vijf jaar geleden was Meriam Slijkerman zwanger van haar tweede kind, toen ze besloot niet langer te willen kiezen tussen haar gezin en bedrijf. Op dat moment werkte ze zo’n zestig uur per week en wilde ze meer rust in haar leven. Daarom investeerde ze 25.000 euro om met behulp van een coach te leren hoe ze haar werkuren kon halveren en haar inkomen kon verveelvoudigen. Nu helpt ze anderen hetzelfde te bereiken als high end business coach.

Wil jij ook meer verdienen in minder tijd? Blijf je hangen op hetzelfde niveau? En heb je het gevoel dat er meer inzit dan er nu uitkomt? Dan kan high end ondernemen voor jou een uitkomst zijn.

Vertel, wat houdt high end ondernemen precies in?

“Ondernemen kan op verschillende manieren. Je kunt 1.000 mensen of bedrijven helpen voor 100 euro of 10 voor 10.000 euro: je verdient bij allebei een ton. Het grote verschil is dat de één vaak gepaard gaat met hard en veel werken en de ander meer met rust en kwaliteit. Bij high end ondernemen werk je met de beste klanten die gemotiveerd zijn, omdat ze meer hebben geïnvesteerd. Dat betekent ook dat ze sneller resultaten boeken.

High end ondernemen is meer dan alleen veel geld vragen: het is echt een visiekeuze om ontzettend veel waarde te bieden, waardoor je je klanten op de allerbeste manier helpt. Tegelijkertijd deel je je tijd zo slim en efficiënt mogelijk in.”

Meriam Slijkerman

Waarom zouden mensen interesse moeten hebben in high end ondernemen?

“Niets moet, maar de vraag is: op welke manier wil jij je leven inrichten? Als jij twintig uur per week wil werken, maar wel minimaal een ton omzet wil hebben, dan is een high end verdienmodel daar ideaal voor. Het levert veel keuzevrijheid en autonomie op. Dat zijn twee redenen waarom veel mensen zijn gaan ondernemen, maar in werkelijkheid werken ze 60 uur per week en worstelen ze met het groeien van hun bedrijf.

High end ondernemers zijn mensen die vanuit een missie werken, veel impact willen maken en daarbij goed willen verdienen. Geld is nooit leidend, maar ze snappen dat het een wezenlijk onderdeel van vrijheid en autonomie is. Hierdoor hoef je bijvoorbeeld niet te kiezen tussen je gezin en onderneming. Mensen die meer verdienen kunnen ook meer geven. Misschien zorgt het ervoor dat je ouders niet naar een verzorgingshuis hoeven, maar dat je een andere oplossing kan bedenken. Of misschien wil je een stichting starten, een huis in Italië kopen… Alles is mogelijk.”

Denk je dat high end ondernemen voor iedereen haalbaar is?

“Nee, ik ga realistisch zijn: het is niet voor iedereen weggelegd. Je zal bepaalde kwaliteiten in huis moeten hebben. Je moet bijvoorbeeld hoofd- en bijzaken kunnen scheiden, een drive hebben en echt goed weten waarom het belangrijk voor je is. Anders zal je de tegenslagen die je tegenkomt ook niet overwinnen.

Als je high end ondernemer wil worden, zal je ook echt weer een leerling moeten zijn en je eigen groeiproces aan willen gaan. Je zal je bedrijf en jezelf onder de loep moeten nemen. Niet iedereen durft of wil dat. Ik spreek bijvoorbeeld ook directeuren die het al goed hebben en veel verdienen. Zij durven vaak niet wéér te springen in het ondiepe.”

Hoe ben je zelf high end ondernemer geworden?

“Voor mij komt alles nu samen. Elke stap die ik in mijn loopbaan heb gezet, komt nu van pas als high end business coach. Mijn carrière begon in loondienst bij Jeugdzorg, waar ik ook manager ben geweest. In 2012 startte ik mijn eigen bedrijf waarbij ik andere bedrijven innovatieve doorbraken hielp te maken, maar dat kwam niet van de grond. Ik zat boordevol ideeën, maar ik had geen verstand van marketing en sales. Op zich ging het prima, maar ik voelde gewoon dat er meer in zat.

“Dat hoor ik nu ook vaak van klanten: ik loop rondjes op de rotonde en ik kan de afslag niet vinden.”

Ik ben toen een jaar of drie aan de slag gegaan als interim projectmanager binnen het sociaal domein, maar het bleef altijd kriebelen. Op een gegeven moment dacht ik: ik ga de sales en marketing kant gewoon leren door een high end sales opleiding te doen. Ik realiseerde me toen ook dat veel andere ondernemers waarschijnlijk tegen precies hetzelfde aanlopen. Ze zijn kennisexpert op hun eigen gebied, maar missen de vaardigheden om dat te vermarkten.

Ik ben gaan rondvragen of inderdaad meer ondernemers hier tegenaan liepen en ben binnen zes weken met zes ondernemers aan de slag gegaan. Vier van de zes hadden uiteindelijk meer sales en omzet. Omdat sales maar een onderdeel is van high end ondernemen, ben ik hierin gaan doorleren. Ik ben nu gecertificeerd high end business coach.”

Meriam Slijkerman

Waarom was je zelf zo geïnteresseerd in high end ondernemen?

“Ik heb niets tegen hard werken, op dat moment werkte ik 60 uur per week. Maar ik was ook zwanger van mijn tweede en wilde niet hoeven kiezen tussen mijn gezin en business. Het leven is te kort om het alleen uit werk te laten bestaan. En waarom zou je het in 60 uur doen als het ook in 24 uur kan?”

Hoe heb je het high end ondernemen geleerd?

“Ik heb een programma gevolgd bij een high end business coach.

“Daarvoor heb ik uiteindelijk 25.000 euro geïnvesteerd in mezelf.”

Dat heeft me wel slapeloze nachten opgeleverd, ik vond het onwijs spannend. Maar hierdoor heb ik uiteindelijk wel 250.000 euro verdiend in dat jaar. Ik had mijn investering toen al vertienvoudigd terugverdiend.

Ik ben dus echt een ervaringsdeskundige. Ik weet niet alleen waar de ondernemers die ik help tegenaan lopen, maar ken ook de stappen die nodig zijn om daar doorheen te komen. Dat is wat mij betreft ook echt de meerwaarde van coaching. Je hoeft niet dezelfde fouten te maken en kunt tijd en geld besparen als je iemand inschakelt die het pad al heeft bewandeld.”

Kun je wat meer vertellen over het boek dat je over dit onderwerp hebt geschreven?

“Ik ben nu een aantal jaar bezig en ik vroeg me af hoe ik mijn kennis kon delen met een breder publiek. In ‘De kunst van high end ondernemen – verveelvoudig je inkomen, halveer je werkuren‘ leer ik jou hoe je je ideale bedrijf kunt opzetten, om je ideale leven op jouw eigen voorwaarden te kunnen leven.

Boek van Meriam over high end ondernemen

Door middel van het boek leer je in zeven stappen je eigen groeistrategie op te zetten. Want dat is waar high end ondernemen om gaat: blijven groeien. Zelf laat ik me ook nog steeds elk jaar coachen. High end ondernemers snappen dat ze het allemaal niet zelf hoeven uit te pluizen, het gaat veel sneller als je in jezelf investeert.

De kennis in het boek wordt door de bijbehorende oefeningen meteen gekoppeld aan actie ondernemen, want dan gaat er namelijk pas echt iets gebeuren. Maar als je echt serieuze stappen wil maken, dan helpt het om een coach in te schakelen die je de weg wijst.”

Waarom vind je het zo belangrijk om anderen hiermee te helpen?

“Ik zie zoveel ondernemers waarbij er zoveel meer inzit dan eruit komt. Dat is zo zonde. Als ik het kan, kan jij het ook.”

Benieuwd wat Meriam voor jou kan betekenen? Via haar website kun je een vrijblijvend strategiegesprek aanvragen, waarin Meriam een half uur met je meedenkt.

Meer interessante interviews

In 4 weken naar een productiever leven

Meld je aan voor onze wake-up letter en volg onze productiviteitscursus

Reageer op artikel:
Verveelvoudig je inkomen in de helft van de tijd: coach Meriam helpt ondernemers naar het volgende level
Sluiten