Hoe Meghan Markle haar dag inplant en wat we daarvan kunnen leren

De kans is groot dat je Meghan Markle kent als de Hertogin van Sussex a.k.a. de vrouw van prins Harry of van de populaire serie Suits. Meghan is een vrouw die hard werkt, positief ingesteld is en altijd straalt. Haar geheim? Een dagelijkse routine die gericht is op gezondheid en energie. 

Structuur en balans zijn erg belangrijk voor Meghan Markle om productief te blijven gedurende de dag. Een goede dagelijkse routine creëren klinkt makkelijker dan het is, maar als er iemand is van wie we dat kunnen leren is het wel de Dutchess.

Begin je dag positief

Probeer je dag daarom zo positief mogelijk te beginnen. Meghan doet dat door haar favoriete liedjes van Michael Jackson op te zetten. Ook maakt ze tijd voor yoga, mindfulness en een goed ontbijt in de ochtend. Ja, we horen je al denken: waar haal je de tijd vandaag? Vroeger opstaan! Een uur eerder om precies te zijn. De ochtenden leren omarmen heeft zoveel voordelen dat het op z’n minst het proberen waard is.

Meghan is er heilig van overtuigd dat het begin van je dag de toon zet voor de rest van de dag. Een studie uit Ohio bevestigt dit, want wat blijkt: de juiste stemming in de morgen heeft effect op de rest van je dag. Het kan zelfs je werkprestaties verbeteren, meer dan genoeg reden om tijd voor jezelf vrij te maken in de ochtend.

Een rustgevende training

Na een goed ontbijt is het tijd voor een energieke work-out. Meghan is groot fan van yoga en leerde het van haar moeder die yogadocent is. Ook is de Dutchess dol op hardlopen. Beide trainingen zijn erg effectief in de ochtend, omdat ze stress verminderen. Een goede manier om alle zorgen die je hebt over de komende dag los te laten. Dus pak je yogamat of trek je hardloopschoenen aan en work it baby.

Gezonde voeding

Meghan is dol op koken en neemt daar graag de tijd voor. Niet alleen voor het ontbijt, maar ook voor de lunch. Ze hecht veel waarde aan het eten van gezonde voeding. Voeding heeft ontzettend veel invloed op ons energielevel. Het is daarom belangrijk om gedurende dag een zo gezond mogelijk menu aan te houden.

Een gezonde lunch hoeft echt niet moeilijk te zijn. Zo luncht Meghan graag met een geroosterde boterham met avocado of met een vers gekruid omelet. Dat betekent overigens niet dat je niet mag snoepen. Ook Meghan geniet van een zoete snack, het draait allemaal om balans.

Wees goed voor anderen

Vrijwilligerswerk is ontzettend belangrijk voor Meghan Markle en als Dutchess kan ze zich hier volledig op storten. Maar al lang voordat ze Harry ontmoette maakte Meghan zich sterk voor vrouwenrechten en onrecht. Ze vindt het belangrijk om terug te geven en probeert elke dag iets goeds voor een ander te doen. Dit hoeft geen groot gebaar te zijn, want zelfs met een klein gebaar kan je een ander helpen. Sta bijvoorbeeld op voor een vreemde in de bus of trein die jouw plekje harder nodig heeft. Dan bedoelen we natuurlijk niet per se een opaatje of een zwangere vrouw, want dat deed je hopelijk al.

Een avond voor jezelf

We hebben het constant druk, druk, druk! Als je thuiskomt is het daarom belangrijk om lekker goed uit te rusten. Een rustige avond maakt dan ook onderdeel uit van de dagelijkse routine van Meghan. Ze plant deze zelfs in, want net zoals elke succesvolle vrouw snapt ze dat rust nemen ontzettend belangrijk is.

Wat Meghan dan zoal doet om tot rust te komen? Chillen met de prins, Netflix met een goed glas wijn en schrijven. Meghan Markle is dol op schrijven: van haar dromen tot aan recepten. Een goede  manier om je avond af te sluiten is bijvoorbeeld door een planning te maken voor de volgende dag, maar ook door alles waar je dankbaar voor bent op te schrijven.

Meer lezen

8 toffe printables voor je vision board?

Meld je aan voor onze wake-up letter en ontvang ze gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Hoe Meghan Markle haar dag inplant en wat we daarvan kunnen leren
Sluiten