Meetings by Mickey opent sfeervolle pop-up vergaderlocaties in panden die leeg staan

In Amsterdam zijn er enorm veel ruimtes die onbenut zijn. Ze staan bijvoorbeeld leeg of wachten op de sloop voor een verbouwing. Zonde, vindt Mickey Dekker (26) en daarom richtte ze Meetings by Mickey op: pop-up vergaderlocaties die minstens een jaar beschikbaar blijven.

Bedrijven kunnen hierdoor elke keer op een nieuwe inspirerende locatie vergaderen, maar wel met de sfeer, kwaliteit en service die ze gewend zijn van Mickey.

Hoe is het idee voor Meetings by Mickey ontstaan?

“Tijdens mijn studie aan de Hogere Hotelschool liep ik stage bij ING. Hier werkte ik in een team waar we vergaderingen voor het bestuur moesten organiseren en was ik verantwoordelijk voor het zoeken van locaties. Ik kwam er toen achter wat een uitdaging het is om een goede locatie te vinden. Brainstormsessies wil je bijvoorbeeld op een inspirerende locatie houden. Het liefst zoek je daarom iedere keer een nieuwe locatie, maar je hebt wel bepaalde eisen aan de kwaliteit en service.

In mijn scriptie beantwoordde ik de vraag over waar een goede locatie nou aan moest voldoen. Pop-up vergaderlocaties sluiten het beste aan bij de markt. Je biedt altijd dezelfde service en kwaliteit, maar dan op een andere locatie. Daarom maak ik nu gebruik van locaties die eigenlijk geen vergaderlocaties zijn. Ze wachten bijvoorbeeld op de sloop of staan leeg. Ik vind het belangrijk om al gebruik te maken van wat er is.

Je merkt ook echt dat het werkt.”

Mensen komen bij me terug en zeggen: “Zo leuk dat we weer bij jou zijn, maar dan wel op een nieuwe plek.”

pop-up vergaderlocatie Meetings by Mickey
Bron: Meetings by Mickey
pop-up vergaderlocatie Meetings by Mickey
Bron: Meetings by Mickey

Pop-up van Baerle

Hoe heb je de knoop doorgehakt om te gaan ondernemen?

“Ik kom uit een ondernemersfamilie, dus heb het vanuit huis meegekregen. Dat betekent niet dat ik er meteen vol voor ben gegaan. Ik had het idee al heel lang, maar uit de onzekerheid of het wel écht ging werken, durfde ik de stap niet te nemen.

Ik werkte in loondienst op een veilige en leuke plek, met leuke collega’s. In één keer heb ik besloten om toch voor mezelf aan de slag te gaan. Super spannend, maar ik had een buffertje met geld zodat ik me daar in ieder geval geen zorgen over hoefde te maken. Een tip voor mensen die twijfelen om te gaan ondernemen: als geld een angst is, kan je die wegnemen door een buffertje op te bouwen.”

Hoe bevalt het ondernemen je nu?

“Natuurlijk mis ik mijn collega’s, maar daar staat tegenover dat ik zoveel vrijheid heb. Ik heb mensen om me heen verzameld die de ontvangsten kunnen doen, waardoor ik bijvoorbeeld met mijn laptop naar Spanje kan en vanuit daar het klantcontact kan doen.

Toch wil ik de ontvangsten zoveel mogelijk zelf doen.

Het is zo leuk als ik me voorstel als Mickey en ze vervolgens het notitieboekje zien als ze gaan zitten met ‘Meetings by Mickey’ erop.

Dan zijn ze helemaal vereerd. Ik vind het belangrijk om die persoonlijke relatie aan te gaan.”

Veel mensen hebben wel een idee, maar weten niet hoe ze moeten doorpakken. Hoe heb jij dit aangepakt?

“Ik heb hulp ingeschakeld en me aangesloten bij Meetables, een platform die vraag en aanbod bij elkaar brengt. In tegenstelling tot veel andere platforms, waar je maar moet hopen dat je gevonden wordt, heeft Meetables een gigantisch netwerk met unieke vergaderlocaties en mensen die daar naar zoeken. Je komt niet alleen in de nieuwsbrief, maar eigenaresse Jacintha werkt al tien jaar in deze business en heeft dagelijks contact met potentiële klanten.

Je moet natuurlijk wel geluk hebben dat je in het plaatje past. Meetables bood eigenlijk geen vergaderlocaties aan in Amsterdam, omdat daar zoveel concurrentie is. Maar het pop-up concept was weer heel nieuw voor Jacintha. Zij vond het ook een uitdaging. We zijn dus een partnership met elkaar aan gegaan. Als zij een aanvraag krijgt voor een locatie in Amsterdam stuurt ze die naar mij door. Als ik vol zit, stuur ik ze door naar Meetables.”

Je zei het al: er is steeds meer concurrentie. Wat onderscheidt Meetings by Mickey van andere vergaderlocaties?

“Vooral in Amsterdam zie je inderdaad steeds meer concurrentie, bij mij om de hoek zitten er al vier. Op zich is dat leuk, hoe meer plekken, hoe beter dat is voor de vergaderbranche. Met mijn concept probeer ik ze toch bij mij te houden en zie ik het dus niet als hele erge concurrentie.

Als ik geen plek heb en ze specifiek een locatie zoeken in Amsterdam, verwijs ik ze ook naar mijn concurrenten. Ik vind het belangrijk om mijn klanten verder te helpen. Dan kan je denken: maar dan ben je je business kwijt. Uiteindelijk onthouden ze wel de service die jij hebt gegeven en wie weet komen ze in de toekomst weer bij jou terug.”

Hoe vind je nieuwe panden?

“Het vinden en verbouwen van een nieuwe locatie is wel een hele onderneming. Mensen vragen me ook altijd: is het niet duur om het telkens weer in te richten? Maar ik koop alle meubelen in drie verschillende kleuren en heb een opslag waar ik overgebleven meubels kwijt kan. Zo past alles bij elkaar. Iedere keer dat er weer een verhuizing is, schieten veel mensen in mijn omgeving me te hulp.

Dat waardeer ik enorm, alleen kan ik het niet. Ik vind mijn panden ook vooral door veel te praten over mijn bedrijf. Via via kende ik elke keer wel iemand die een leeg pand had gezien of zelfs had. Omdat ze de locatie over hebben of wachten op de sloop, zijn ze vaak alleen maar blij als ik een voorstel doe en ze er nog iets aan kunnen verdienen.”

pop-up vergaderlocatie Meetings by Mickey
Bron: Meetings by Mickey
pop-up vergaderlocatie Meetings by Mickey
Bron: Meetings by Mickey

Pop-up Knakenfort

Jij zet je netwerk dus veel in. Is dat je grootste tip voor beginnende ondernemers?

“Naast het goed uitwerken van je idee en het bepalen van doelen, zeker!

Je netwerk vergroten hoeft echt niet altijd met een kopje koffie te zijn, ik benader zelf heel veel mensen op LinkedIn.

Iemand met een HR-functie bijvoorbeeld, of die een directie secretaresse-functie heeft. Ook verzamel ik mailadressen van iedereen die bij me is geweest en die stuur ik een nieuwsbrief als ik weer een nieuwe locatie heb geopend.”

Wat zijn je toekomstplannen voor Meetings by Mickey?

“Ik wil het pop up concept echt bekend maken. Vooral in Amsterdam worden er zoveel ruimtes onbenut. Zelf hoop ik in de toekomst veel meer locaties te hebben. Maar groei is ook moeilijk: de kwaliteit is bij mij het belangrijkst, dus dat houd ik altijd in mijn achterhoofd. Je hebt toch een naam die je hoog moet houden.

Ik hoop dat als mensen in de toekomst op zoek zijn naar vergaderlocaties, ze zeggen: ‘Ik bel Mickey even’. Omdat ze er altijd vanuit kunnen gaan dat het bij mij altijd goed is.”

Zelf op zoek naar een sfeervolle vergaderlocatie rondom Amsterdam? Neem dan een kijkje op de website voor de prijzen en meer informatie.

Meer inspirerende interviews

In 4 weken naar een productiever leven

Meld je aan voor onze wake-up letter en volg onze productiviteitscursus

Reageer op artikel:
Meetings by Mickey opent sfeervolle pop-up vergaderlocaties in panden die leeg staan
Sluiten