6 manieren om (zakelijk én privé) meer volgers te krijgen op Instagram

Vergeleken met ‘vroeger’ is het niet meer zo makkelijk om explosief snel te groeien op Instagram. Je moet rekening houden met ingewikkelde algoritmes, reclames en (niet te vergeten) talloze mede-Instagrammers die al veel volgers hebben. Ben je toch vastberaden om dit jaar te groeien op the Gram? Wij vertellen je 6 manieren om op een slimme manier meer volgers op Instagram te krijgen.

Sommige van de punten op deze lijst (die zorgvuldig samengesteld is door Later) hebben we op WorkJuice al uitgebreid behandeld, andere punten zijn ook voor ons nieuw. Zo leren we elke week weer iets nieuws.

Meer volgers op Instagram in 2020

1. Hecht waarde aan de feed

Met de komst van Instagram Stories leek het hebben van een mooie, samenhangende feed bijzaak te worden. Toch raden we aan om wél waarde te hechten aan je Instagram feed, en ‘m zelfs te stylen alsof het de homepage van je leven is.

Dat klinkt een beetje melodramatisch, maar het is wél het eerste wat potentiële volgers zien voordat ze op die follow-button klikken. Met een mooie Instagram feed kan je iemand nét dat juiste zetje in de rug geven om je te volgen. Zorg voor een goede profielfoto, een effectieve (en leuke!) Instagram bio en maak gebruik van highlights.

Lees ook: 6 tips voor een steengoede bio op Instagram

2. IGTV zorgt ook voor meer volgers op Instagram

Een serie op IGTV lijkt dé hype te zijn waar je in 2020 aan mee moet doen om meer volgers op Instagram te krijgen. Zodra mensen in de discover-sectie van Instagram jouw videocontent te zien krijgen, is de kans groot dat ze ook op die follow-button klikken. IGTV lijkt dan ook een nieuwe manier te zijn om een band met je following op te bouwen. We zijn benieuwd!

Spoiler: binnenkort beginnen we ook met het eerste WorkJuice IGTV format! We houden nog even geheim waar het over gaat, maar we kunnen alvast verklappen dat je de video’s zéker wilt gaan zien.

3. Memes zijn populair!

Het is je vast niet ontgaan dat memes ongekend populair zijn. Maak daar gebruik van! Het is tegenwoordig relatief gemakkelijk om je eigen memes te maken.

Maak ze persoonlijk, herkenbaar en perfect voor jouw doelgroep. Grote kans dat er een hoge engagement op die posts komt, en dat jouw meme gedeeld wordt met anderen – en dat is precies wat je nodig hebt voor meer volgers op Instagram.

4. Meer video’s op je feed

Post je een video op je feed? Grote kans dat potentiële volgers veel langer blijven kijken, én dat hun interesse opgewekt wordt. Je kijkt immers langer naar een video dan naar een foto. Bonuspunten: wanneer jouw video op de explore-pagina verschijnt, is ‘ie vier keer groter dan de foto’s. Dat is nog eens interessant, want alle aandacht wordt naar jouw video getrokken!

Ook goed om rekening mee te houden: maak gebruik van alle tools om mooie video’s te maken. Wist je bijvoorbeeld dat je met de app TikTok toffe video’s kunt maken, en deze vervolgens op Instagram én IGTV kunt posten? Waarom TikTok ideaal is om geweldige Instagram Stories te maken.

5. Werk samen met micro influencers

Deze tip zou niet als een verrassing moeten komen: micro influencers (0-25K volgers) hebben een betere engagement met hun following dan influencers met meer volgers. HelloSociety (New Tork Times) kwam erachter dat een campagne met een micro-influencer maar liefst 6,7 keer meer effect heeft.

Interessant? Je leest er hier alles over: waarom je als bedrijf beter micro-influencers kunt inzetten.

6. Post selfies (ja, echt)

Want hóé fijn is het om in een feed vol gelikte Instagram-foto’s eens een selfie tegen te komen die real is? Wees dat originele account waar ook hele realistische, herkenbare content te vinden is. Gegarandeerd dat dat nieuwe volgers op gaat leveren, óók in 2020.

Volg jij WorkJuice al op Instagram en LinkedIn?

Nóg meer volgers op Instagram? Lees dan ook deze tips eens

In 8 stappen een succesvolle freelancer

Meld je aan voor onze wake-up letter en ontvang ons e-book t.w.v. € 19,95

Reageer op artikel:
6 manieren om (zakelijk én privé) meer volgers te krijgen op Instagram
Sluiten