Tessa Ham
Tessa Ham Werkplekken 18 apr 2019
Leestijd: 3 minuten

6 stijlvolle manieren om meer opbergruimte in je home office te creëren

Hoeveel opbergruimte we ook hebben, we hebben er altijd te weinig van. Zeker in ons thuiskantoor, waar de papieren en facturen zich al snel opstapelen. Wil je meer opbergruimte in je home office, maar wil je wél dat het een mooie inspirerende omgeving blijft? We feel you.

Met deze zes stijlvolle manieren komt dat zeker goed.

Een opbergbank

Een opbergbank ken je waarschijnlijk alleen als zitje aan het einde van het bed, maar hij bestaat ook in deze variant. Weer eens wat anders dan een lage standaard kast! Je kunt er een paar kussens op leggen om er echt een zitje van te maken, maar voor de interieur lovers onder ons is het ook ideaal om accessoires op ten toon te stellen. Wij zijn verliefd op deze van Made.

Opbergbank van Made

Planken boven het bureau

De ruimte boven een bureau gaat eigenlijk verloren. Ten minste, als je er geen kastjes of planken boven hangt. Wij zijn fan van planken, omdat het er ook nog eens leuk uitziet. Combineer mandjes en dozen met leuke accessoires en je creëert gemakkelijk een stijlvol geheel.

Lockerkast

Als je denkt aan meer opbergruimte, kom je al gauw uit op een kast. Maar dat betekent niet dat je per se zo’n standaard kast van de Ikea moet aanschaffen. Ga bijvoorbeeld voor een open kast met mandjes of – onze favoriet – een lockerkast. Geeft een geweldige industriële vibe en is zeker een stuk minder saai dan een Billie. Bovendien is deze ook gewoon te koop bij de Ikea, dus voor het geld hoef je het niet te laten.

ikea lockerkast

Metalen archiefkast (maar dan geverfd!)

Een archiefkast kan bijna niet ontbreken in een thuiskantoor. Zo’n dossierkast is echt iets wat je meteen associeert met een kantoor. Maar laten we eerlijk zijn: ze zijn niet echt mooi. Er is een manier om ze wél stijlvol eruit te laten zien: door ze te verven! Wat dacht je van een mooie kleur als roze, turquoise of navy blauw? Wij zijn in ieder geval verkocht.

Een wandrek

Wandrekken zijn hot de laatste tijd, maar je denkt waarschijnlijk niet meteen aan opbergruimte. Je hoeft er natuurlijk niet per se posters en motivational quotes aan op te hangen. We kwamen op Pinterest deze oplossing tegen. Hartstikke stijlvol zo met die plantjes en de ideale manier om een rommelig bureau te voorkomen. We like!

Een kastenwand

Denk je nu: leuk joh, maar daar kan ik toch helemaal niet al mijn papieren in kwijt? Je kunt het ook wat groter aanpakken en een hele kastenwand maken. Maar dan wel met een kek kleurtje en een combinatie tussen een open kast en dichte kastjes. Om het geheel extra stijlvol te maken: plaats het bureau ervoor, met de stoel aan de kant van de kasten. In Nederland plaatsen we het bureau vaak tegen de muur, maar waarom eigenlijk?

Meer inspiratie voor je home office?

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
6 stijlvolle manieren om meer opbergruimte in je home office te creëren
Sluiten