8 manieren om meer engagement te creëeren met Instagram Stories

Heb je een eigen business? Dan kan je de kracht van Instagram maar beter serieus nemen. Volgens Later.com zijn er dagelijks zo’n 500 miljoen (!) mensen die Instagram Stories bekijken. Als merknaam kan je er dus maar beter voor zorgen dat je Instagram Stories zo veel mogelijk engagement opleveren van je volgers.

Dat Instagram méér is dan hier en daar een leuk fotootje posten, weten wij al langer. Wij schreven eerder over de meest gemaakte Instagram-fouten bij kleine ondernemers en tipten manieren om meer geld te verdienen met Instagram. Maar dat is nog niet alles! Hieronder zetten we op een rijtje hoe je meer engagement kan creëren door middel van je Instagram Stories, want ook dát is belangrijk.

Zo creëer je meer engagement met je Instagram stories

1. Bepaal je structuur

First things first. Voor je sterke content wil gaan creëren voor je Stories, is het verstandig om even te na te denken over wat je wil en gaat doen. Stel jezelf volgende vragen:

  • Wat is het doel van dit account?
  • Wie is mijn publiek? Wat verwachten zij?
  • Hoe kan ik me onderscheiden van andere accounts?

Neem hiervoor je tijd. De antwoorden op deze vragen zullen namelijk bepalend zijn voor de opzet van je account. Elke toekomstige post (zowel op je feed als in je Stories) moeten namelijk in lijn zijn met je doel, je doelgroep en je unieke visie.

2. Maak een unieke visuele stijl

Goede Stories hebben een unieke visuele stijl die meteen herkenbaar is voor volgers. Bepaal daarom van tevoren welk kleurenpalet, welk lettertype en wat voor foto’s karakteriserend zijn voor jouw visuele stijl. Zorg ervoor dat je Stories er hetzelfde uitzien – op die manier weten volgers wat ze kunnen verwachten en zijn ze bereid om door te klikken.

Lees ook: Deze 5 mythes over Instagram moet je niet geloven

3. Bepaal welke content best werkt

Stories zijn altijd een kwestie van trial-and-error. Daarom is het belangrijk om te kijken welke verhalen het beste werken en welke niet. Op wat voor Stories krijg je automatisch veel reacties in de vorm van privéberichten? Welke vragen worden het best beantwoord? Houd dit voor jezelf bij en zet in op de best presterende types verhalen – uiteraard steeds in je eigen unieke stijl.

4. Gebruik hashtags om je publiek te verbreden

Nee hoor, de hashtags zijn nog lang niet passé. Hashtags in Stories zijn een manier om ontdekt te worden door potentiële volgers. Mensen die zoeken op een bepaalde hashtag komen zo immers automatisch bij jouw Story terecht. Is je verhaal triggerend genoeg? Dan is de kans groot dat mensen nieuwsgierig zijn naar je profiel en je beginnen te volgen.

5. Plan je stories op voorhand

Zodra je weet wat voor content het beste presteert, is het tijd om ze strategisch in te plannen. Trek een paar uurtjes uit om Instagram Stories te creëren en zet ze in een planningapp zoals Later. Dat heeft als voordeel dat je kritisch kan kijken of ze wel visueel coherent zijn. Bovendien hoef je niet 24/7 nieuwe Stories te plaatsen.

6. Maak gebruik van stickers

Instagram bevat héél wat leuke tools waarmee je bijna automatisch meer engagement creëert. Polls zijn bijvoorbeeld een geweldige manier om meningen van volgers te ontvangen, de quiz-tool is een geweldige manier om de kennis van je volgers te testen en gifjes zijn een subtiele manier om volgers een actie te laten uitvoeren (denk maar aan de ‘Swipe up’ of ‘Sound on’ gifjes!)

7. Maak een Story van je vaste posts

Nieuwe post op je feed? Maak er een Story van! Je volgers kunnen zo gemakkelijk doorklikken naar je profiel. Succesvolle accounts laten niet meteen alles van de foto zien maar verbergen een deel van de foto of de caption met tekst of stickers. Slim, zo wordt de nieuwsgierigheid alleen maar groter!

8. Antwoord op privéberichten

Dit is zó belangrijk. Wanneer je je volgers een antwoord geeft, geef je hen de boodschap dat er een levende persoon achter het Instagram-account schuilt. Bovendien toon je zo aan dat je luistert naar feedback en dat je bereid bent om je Instagram-pagina te verbeteren. Relaties opbouwen met andere accounts werpt echt zijn vruchten af.

Meer over Instagram?

In 4 weken naar een productiever leven

Meld je aan voor onze wake-up letter en volg onze productiviteitscursus

Reageer op artikel:
8 manieren om meer engagement te creëeren met Instagram Stories
Sluiten