Alles wat je wilt weten over meal preppen (+ tips en makkelijke recepten!)

Op WorkJuice heb je het vast al vaker voorbij zien komen: meal preppen. We delen de lekkerste recepten in onze Meal Prep Monday rubriek, maar hoe pak je dat meal preppen het beste aan? Met deze tips helpen we je verder op weg naar een lekkere, gezonde lunch op werk.

Tips om meal preppen makkelijker te maken

Investeer in goede meal prep bakjes

Niets is vervelender dan lekkende bakjes in je tas – we’ve been there. Tomatensaus uit je tas schrapen is het laatste wat je wilt doen als je op maandagochtend op kantoor aankomt, geloof me.

Wij zijn op de redactie groot fan van de Tefal MasterSeal To Go lunchboxen. Er zit een speciale seal in deze boxen, waardoor je er honderd procent zeker van bent dat je bakje niet lekt. Het eten blijft hierdoor ook nog eens langer vers, omdat er geen extra lucht bij kan komen.  Er zijn veel verschillende soorten bakjes te koop, maar de saladebox en snackbox springt er wat ons betreft tussenuit vanwege de handige vakjes.

Begin met een extra portie avondeten

Je hoeft écht niet te beginnen met een mega meal prep van 5 dagen waar je uren voor uittrekt. Klein beginnen is ook prima! Maak bijvoorbeeld gewoon een extra portie pasta die vanavond toch al op het menu stond. Die extra portie doe je in een bakje, en neem je morgen mee voor tijdens de lunch. Zo prep je ‘onbewust’ toch een lekkere lunch maaltijd voor op werk.

Plan je week

Stel, je eet deze week met de lunch twee keer buiten de deur. Het zou natuurlijk zonde zijn als je dat niet meeneemt tijdens het meal preppen, en je aan het eind van de week twee porties weg kunt gooien. Bedenk daarom voordat je met meal preppen aan de slag gaat altijd hoe vaak je deze week op kantoor eet.

Dat scheelt niet alleen voedsel dat je weg moet gooien, maar is ook nog eens goed voor je portemonnee.

27 manieren om geld te besparen (van boodschappen tot impulsaankopen)

Meal preppen wordt nog leuker met deze recepten

Je hoeft niet bang te zijn dat je de rest van de week op werk aankomt met kip, rijst en broccoli. Meal prep recepten kunnen écht een stuk spannender zijn dan dat. Wij hebben inmiddels al een aantal heerlijke recepten verzameld tijdens onze Meal Prep Monday rubriek.

Wedden dat hier een lekker recept voor jou tussen zit?

In 8 stappen een succesvolle freelancer

Meld je aan voor onze wake-up letter en ontvang ons e-book t.w.v. € 19,95

Reageer op artikel:
Alles wat je wilt weten over meal preppen (+ tips en makkelijke recepten!)
Sluiten