Meal prep monday: vegetarische noodles met tempeh en pindakaas

Het water loopt ons nog net niet in de mond. Krokant gebakken tempeh, noodles met een bite, een romige pindakaas-dressing en zoetzure komkommer… Daar kan je toch geen nee tegen zeggen? Dit meal prep recept is hét comfort food dat je nodig hebt zo aan het eind van het jaar. Maar pas op! Ze zijn verslavend lekker.

Nog niet helemaal thuis in de wereld van het meal preppen? Lees dan vooral dit artikel even door: Alles wat je wilt weten over meal preppen (+ tips en makkelijke recepten!). Daar leggen we je namelijk precies waarom meal preppen zo handig is, én waarom je er tijd en geld mee bespaart.

Meal prep recept: noodles met tempeh en pindakaas

Het recept van vandaag is van ons culinaire zusje Culy, en is geschikt voor 3 dagen. Zo lang blijft het ook prima goed in de koelkast. Enne, schrik niet van de ingrediëntenlijst. De meeste ingrediënten staan namelijk al in je keukenkastje en je gebruikt bijna dezelfde ingrediënten voor de pindakaas-dressing als voor de tempeh.

Op je boodschappenlijst

Voor de zoetzure komkommer:

  • 1 komkommer, in dunne plakjes
  • 1/2 theelepel zout
  • 1 1/2 theelepel suiker
  • 1 theelepel limoensap

Voor de saus:

  • 2 eetlepels neutrale olie
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • Stukje gember van 3,5 cm, fijngehakt
  • 250 gram gladde pindakaas
  • 2 eetlepels limoensap
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 theelepels sambal oelek
  • 1 theelepel honing
  • Snufje zout
  • 80 ml heet water

Voor de noodles:

  • 2 eetlepels neutrale olie
  • 250 gram tempeh, verkruimeld in stukjes ter grootte van een walnoot
  • Snufje zout
  • 1 eetlepel limoensap
  • 2 theelepels sojasaus
  • 1 theelepel sambal oelek
  • 1 theelepel honing
  • 1 eetlepel water
  • 300 gram ramen noodles
  • 2 bosuien, in ringetjes
  • Handje koriander, fijngehakt
meal prep recept noodles tempeh
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Zo maak je deze noodles als meal prep recept voor de lunch op werk

We beginnen eerst met de zoetzure komkommer. Doe alle ingrediënten in een bakje. Doe het deksel erop, even door elkaar schudden, en zet weg tot gebruik.

De volgende op de planning: de pindakaas-dressing. Giet een beetje olie in een grote wok of koekenpan en bak de gember en knoflook in 1 tot 2 minuten zacht. Schep de gember en knoflook uit de olie en leg ze in een schaal, voor de dressing. Haal de pan van het vuur (maar laat de olie erin).

Doe daarna de pindakaas, sambal, sojasaus, limoensap en honing bij de knoflook en gember in de schaal. Meng het voorzichtig door elkaar met een garde, en beetje bij beetje het hete water toe. Het wordt even volhouden, want je moet blijven kloppen totdat je een gladde, dunne dressing hebt. Als het nodig is kan je altijd nog een beetje water toevoegen. Voeg ook evt. zout toe voor de smaak.

Verhit de wok of pan nogmaals, op medium-hoog vuur, met twee extra eetlepels olie. Leg de tempeh in een enkele laag in de pan. Bestrooi de tempeh met een snufje zout en laat ongeveer 2 minuten bakken, tot ‘ie aan één kant goudbruin is. Voeg dan nog een eetlepel olie toe, beweeg de tempeh door de pan en laat in 5 minuten helemaal bruin en krokant bakken.

Meng terwijl je aan het wachten bent op de tempeh het limoensap, sojasaus, sambal oelek, honing en water in een klein kommetje door elkaar: hiermee maak je een saus voor de tempeh. Als de tempeh krokant is, voeg je de saus toe aan de pan. Laat bakken tot de saus helemaal is ingekookt: een minuutje ongeveer. Schep de tempeh dan uit de pan.

Kook de ramen noodles volgens de aanwijzingen op de verpakking tot ze gaar zijn. Giet af en spoel af met warm water. Meng de warme noodles door de pindakaas-dressing in de grote kom. Schep de noodles in je meal prep bakjes, en verdeel de krokante tempeh erover. Maak het geheel af met de gehakte koriander, bosui en de zoetzure komkommer.

Andere meal prep recepten voor de lunch op werk?

8 toffe printables voor je vision board?

Meld je aan voor onze wake-up letter en ontvang ze gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Meal prep monday: vegetarische noodles met tempeh en pindakaas
Sluiten