Meal Prep Monday: vegetarische Mexicaanse wraps met guacamole

Ben je die standaard bruine boterham kaas met de lunch inmiddels een beetje zat, en is er in de werkkantine ook niet veel soeps te vinden? In onze nieuwe rubriek Meal Prep Monday delen we elke week een meal prep recept om je vingers bij af te likken. Deze Mexicaanse wraps zijn geschikt voor het avondeten, maar het is ook een heerlijk lunch recept met een zomers tintje.

Het lunch recept is geïnspireerd op een recept van ons culinaire zusje Culy, waar je altijd terecht kan voor een flinke dosis inspiratie op het gebied van eten. En ja, ook voor gezonde meal prep recepten.

Een meal prep is een makkelijk mee te nemen (lunch) recept dat je van tevoren alvast klaarmaakt. Zo maak ik op maandagavond bijvoorbeeld mijn lunch voor dinsdag, woensdag en donderdag. Dat scheelt me de rest van de week veel tijd (én geld). Onze meal prep recepten zijn makkelijk, binnen 20 minuten klaar én zijn handig om mee te nemen. Zo wordt lunchen op werk ineens een feestje.

Meal prep recept: vegetarische Mexicaanse wraps met tofu, mais en guacamole

Het recept van deze lunch meal prep is voor 4 dagen. Met deze hoeveelheid kan je 2 wraps per dag eten. Als je liever voor meer (of juist minder) dagen wilt koken, dan kan je daar de hoeveelheden van het recept op aanpassen.

In je boodschappenmandje:

  • 8 maistortilla’s
  • 300 gram mais uit blik
  • 360 gram tofu roer­bak­reep­jes
  • Mexicaanse tacokruiden
  • Olie om in te bakken
  • Avocado, ui en tomaat (voor de guacamole)
  • Peper en zout
  • 250 ml zure room

De guacamole maak je volgens je favoriete recept. In mijn geval: prak de avocado’s met een vork tot een papje. Snijd knoflook, ei en een tomaatje klein en mix deze in de avocado spread. Maak de guacamole af met wat peper en zout.

Let op: het beste maak je de guacamole ’s morgens even klaar. Dat kost je misschien 1 minuutje, maar zorgt wel voor verse guac. Guacamole is namelijk erg lastig te bewaren in de koelkast, en een bruine guacamole voorkomen we natuurlijk het liefste.

Verhit wat olijfolie in een koekenpan. Bestrooi de tofureepjes met de tacokruiden, en bak deze knapperig en goudbruin. Bak op het laatste moment de mais nog even mee.

Verwarm daarna de tortilla’s kort in een hete (en droge!) koekenpan. Hiermee krijgen de tortilla’s veel meer smaak, en worden ze wat knapperiger.

Bewaar de tofureepjes, mais, guacamole en een dot zure room in een bakje, en neem de tortilla’s apart mee naar je werk. Zo voorkom je dat de tortilla slap en zompig wordt, en heb je tijdens de lunch een knapperige, verse wrap om te beleggen.

meal prep recept lunch: vegetarische wraps

Meer lekkere meal prep lunch recepten voor op werk:

In 4 weken naar een productiever leven?

Meld je aan voor onze wake-up letter en volg onze productiviteitscursus

Reageer op artikel:
Meal Prep Monday: vegetarische Mexicaanse wraps met guacamole
Sluiten