Meal Prep Monday: gemakkelijke poké bowl met sojaboontjes en cashew (vegan!)

Zeiden we nou vegan en meal preppen in dezelfde zin? Ja hoor, deze gemakkelijke poké bowl bewijst dat die twee heel makkelijk hand in hand gaan. En dan nog eens lekker ook?! Dream combo. 

Meal prep recept?

Denk je nu, wacht eens even, wat is dat precies? Een meal prep is een makkelijk mee te nemen (lunch) recept dat je van tevoren alvast klaarmaakt. Daarmee bespaar je tijd én geld, en weet je altijd zeker dat je een lekkere en gezonde lunch op werkt kunt eten.

Onze meal prep recepten zijn makkelijk, snel klaar én zijn handig om mee te nemen. Het enige wat je daarvoor nodig hebt, is een goed sluitend bakje of mason jar.

Meal prep recept: gemakkelijke poké bowl met kale, cashew en sojaboontjes

Vandaag delen we een recept van de Instagrampagina The Wonky Veggie. Hou je van Aziatisch eten, dan is dit recept echt het proberen waard.

De sojaboontjes koop je in de meeste Albert Heijn winkel of bij Aziatische supermarkten. Zorg dat je altijd zo’n zakje sojaboontjes in je vriezer hebt liggen. Je maakt er de lekkerste bowls en salades mee, super handig als je van meal preppen houdt.

Voor 1 poké bowl:

  • 4 grote radijzen, in fijne plakjes
  • 1/2 lente-ui, in ringetjes
  • Handjevol boerenkool, in snippers
  • Handjevol cashew (of pinda) noten
  • 1 theelepel suiker
  • 50 gram sojaboontjes
  • 1 theelepel zout
  • 1 eetlepel rijstazijn
  • sojasaus (naar smaak)
  • srirachamayo (naar smaak)
  • wasabipasta (naar smaak)
vegan poké bowl meal prep monday
Bron: Winnie Verswijvel/The Wonky Veggie

Zo maak je de vegan poké bowl

Kook de rijst volgens de verpakking. Haal van het vuur en meng er de suiker, het zout en de rijstazijn onder zodat de rijst de smaken goed kan opnemen en kan afkoelen.

Ontdooi de sojaboontjes als ze uit de diepvries komen (verwarm ze daarvoor 2 minuten in de magnetron). Snijd vervolgens alle groenten en hak de nootjes fijn.

Doe eerst de rijst en vervolgens de groenten in een bakje. Werk af met een paar druppels sojasaus, srirachamayo en wasabi. Zet je dit de avond van tevoren in de koelkast, dan krijgt de rijst de kans om de smaken goed op te nemen. Extra lekker!

Meer heerlijke lunchrecepten

Like the smell of fresh juice in the morning?

Meld je aan voor onze wake-up letter

Reageer op artikel:
Meal Prep Monday: gemakkelijke poké bowl met sojaboontjes en cashew (vegan!)
Sluiten