Sharon van der Werf
Sharon van der Werf | LinkedIn Carrière 23 september 2019

Meal Prep Monday: tortilla met eieren en avocado

Wraps meenemen naar werk? Yes please! Wraps zijn niet alleen hartstikke makkelijk als een gezonde lunch om mee naar werk te nemen, maar ook nog eens hartstikke lekker. Dit meal prep recept voor de gezonde lunch op werk met eieren en avocado bevat ook nog eens je aanbevolen dagelijkse hoeveelheid groenten.

Hoe dat kan? Deels omdat deze groentewraps van No Fairytales voor 45% uit groenten bevatten. Da’s nog eens makkelijk aan je groentjes komen. Hét perfecte excuus om vanavond een pizza te bestellen.

Nog niet helemaal thuis in de wereld van het meal preppen? Dan delen we graag dit artikel met je: Alles wat je wilt weten over meal preppen (+ tips en makkelijke recepten!).

Meal Prep recept: tortilla met eieren en avocado

Vandaag delen we dit lekkere meal prep recept voor op werk dat we via ons culinaire zusje Culy in handen kregen. Je kunt de inhoud van de wrap tot 4 dagen van tevoren maken. Beleg je wrap wel pas op de ochtend zelf om ‘m fris te houden. Anders zou je nog wel eens een papperige wrap kunnen krijgen – en daar wordt niemand gelukkig van.

Op je boodschappenlijstje:

meal prep recept tortilla eieren avocado
Bron: No Fairytales

Zo maak je dit lunch recept voor op werk

Verwijder allereerst de schil en pit van de avocado en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Was de kropsla en verwijder de buitenste blaadjes. Snijd de tomaten in kleine blokjes van ongeveer 5 mm.

Breek de eieren in een kom en klop los met behulp van een vork en breng op smaak met zout en peper. Verhit zonnebloemolie in een koekenpan en giet de eieren in de pan. Gebruik een spatel om de eieren in beweging te houden in de pan terwijl ze gelijkmatig garen. Zet de temperatuur uit wanneer het grootste gedeelte van de eieren gestold is en laat rusten. Zet de eieren koud in de koelkast.

Leg ’s morgens voordat je naar werk gaat een worteltortilla op het aanrecht of op een bord. Verdeel een vierde van de blaadjes sla erover. Verdeel vervolgens in het midden van de tortilla een vierde van de avocadoblokjes, de tomatenblokjes en de geraspte wortel.

Vouw de boven- en onderkant van de wrap naar binnen en rol de hele wrap op met de vulling in het midden. Herhaal deze stap met de overgebleven tortilla’s. Aanrader: maak de tortilla helemaal af met een beetje zoetzure saus.

Meer lekkere meal prep recepten voor de lunch op werk

Reageer op artikel:
Meal Prep Monday: tortilla met eieren en avocado
Sluiten