Meal Prep Monday: taco mason jar salade met gehakt en tortilla chips

Lunchen met chips? Yes, met deze taco mason jar salade mag dat gewoon. De salade zit vol met vitamines en goede vetten, zodat jij de rest van de middag gegarandeerd geen honger meer hebt. En buiten dat ziet zo’n mason jar salade er gewoon heel leuk uit. Misschien wel ons favoriete meal prep recept voor de lunch op werk tot nu toe.

Kan jij nog wel een heads up gebruiken over mealpreppen? Prima, dan leggen we je het graag nog even uit. Een meal prep is een makkelijk mee te nemen (lunch) recept dat je van tevoren alvast klaarmaakt. Daarmee bespaar je tijd én geld, en weet je altijd zeker dat je een lekkere en gezonde lunch op werkt kunt eten.

Onze meal prep recepten zijn makkelijk, snel klaar én zijn handig om mee te nemen. Het enige wat je daarvoor nodig hebt, is een goed sluitend bakje of mason jar.

Meal Prep recept: taco mason jar salade met gehakt en chips

Vandaag delen we een lunch recept voor 3 dagen. Zo lang kan je het prima bewaren in de koelkast in een luchtdicht bakje. Wil je het recept liever voor minder (of juist meer) dagen maken? Dan kan je de ingrediënten daar op aanpassen.

Op je boodschappenlijstje

  • 300 gram (mager) rundergehakt
  • 140 gram mais
  • 125 gram kidneybonen
  • 1 paprika
  • 1 avocado
  • 9 eetlepels taco saus
  • Een handje verkruimelde chips
  • 100 gram sla naar keuze
meal prep recept mason jar salade

Zo maak je dit supersnelle lunch recept voor op werk

Rul het gehakt gaar. Voeg eventueel nog wat gehaktkruiden toe, als je dat lekker vindt. Snijd ondertussen de paprika en de avocado in blokjes. Laat de mais en de kidneybonen apart van elkaar uitlekken in een vergiet.

Alles klaar? Dan kunnen we de salade gaan ‘bouwen’. Het is belangrijk dat je dit in deze volgorde doet, omdat de salade anders zompig kan worden. Het beste begin je met zware en natte ingrediënten, en eindig met met droge ingrediënten die snel klef worden.

Vandaag beginnen we met het gehakt, vervolgd door 3 eetlepels taco saus. Daarna komen de kidneybonen, mais, paprika en avocado. Je maakt de salade af met de sla naar keuze en wat krokante stukjes chips. Let op: die laatste voeg je pas ’s ochtends toe, want anders is de chips niet meer krokant als je de mason jar salade gaat oppeuzelen.

Meer lekkere meal prep recepten voor op werk?

Reageer op artikel:
Meal Prep Monday: taco mason jar salade met gehakt en tortilla chips
Sluiten