Meal Prep Monday: de lekkerste (en super makkelijke) spaghetti aglio e olio ooit

Op zoek naar een simpel, maar onweerstaanbaar lekker recept voor de lunch op werk? Zoek niet verder, we’ve got you covered. Deze spaghetti aglio e olio – oftewel: spaghetti met knoflook en ui – is té simpel, maar juist daarom ontzettend lekker. Dit meal prep recept voor op werk is dan ook onze to go lunch deze week.

Een meal prep is een recept dat je thuis voor meerdere dagen maakt. Zo weet je dat je altijd een gezonde lunch op werk hebt (en kan je die kroketten uit de kantine beter weerstaan) én bespaar je ook nog eens geld. Een win-win situatie noemen we dat.

Onze meal prep recepten zijn makkelijk, snel klaar én zijn handig om mee te nemen. Het enige wat je daarvoor nodig hebt, is een goed sluitend bakje of mason jar. En vooruit, deze spaghetti maak je nog nét iets lekkerder met een vers scheutje olijfolie.

Meal prep recept: spaghetti aglio e olio

Vandaag delen we een lunch recept van ons culinaire zusje Culy. Het is een meal prep recept voor 3 dagen. Zo lang kan je het prima bewaren in de koelkast in een luchtdicht bakje. Wil je het recept liever voor minder (of juist meer) dagen maken? Dan kan je de ingrediënten daar op aanpassen.

Op je boodschappenlijstje

  • 600 gram spaghetti (vers of gedroogd)
  • 3/4e bol knoflook, gepeld
  • 180 ml olijfolie
  • 2 theelepels gedroogde rode chili
  • 1 citroen
  • Handje bladpeterselie, fijngehakt
  • Geraspte Parmezaanse kaas (naar smaak)
  • Zout
meal prep recept spaghetti aglio e olio

Zo maak je dit supersnelle lunch recept voor op werk

Zet een pan met kokend water op en maak ‘m extra zout. Kook de pasta al dente, volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Snijd ondertussen de knoflook in dunne plakjes (of gebruik een knoflook pers). Verwarm de olijfolie in een ruime pan op middelhoog vuur. Bak de knoflook goudbruin en krokant in de warme olie. Houd de pan goed in de gaten: de knoflook mag absoluut niet verbranden natuurlijk. Bestrooi naar wens met de gedroogde chili.

Giet daarna de spaghetti af, maar houd een kopje pastawater achter. Doe de pasta bij de knoflook in de pan en bestrooi met de peterselie. Meng door elkaar en voeg eventueel wat van het pastawater toe om de spaghetti romig te maken. Knijp de citroen erover uit en bestrooi ruim met Parmezaanse kaas.

Meer handige meal prep recepten voor de lunch op werk?

In 4 weken naar een productiever leven

Meld je aan voor onze wake-up letter en volg onze productiviteitscursus

Reageer op artikel:
Meal Prep Monday: de lekkerste (en super makkelijke) spaghetti aglio e olio ooit
Sluiten