Meal prep monday: snelle noedelsoep met kip en spinazie

Tegen een snelle noedelsoep zeggen we geen nee, en zeker niet in de winter. Deze noedelsoep gaat er áltijd wel in. De bereiding van dit meal prep recept is in elk geval zo gepiept, en heerlijk comfort food om mee te nemen naar werk als het buiten ijskoud is.

Nog niet helemaal thuis in de wereld van het meal preppen? Lees dan vooral dit artikel even door: Alles wat je wilt weten over meal preppen (+ tips en makkelijke recepten!). Daar leggen we je namelijk precies waarom meal preppen zo handig is, én waarom je er tijd en geld mee bespaart.

Meal prep recept: snelle noedelsoep met kip en spinazie

Het recept van vandaag is van ons culinaire zusje Culy, en is geschikt voor 4 dagen. Zo lang blijft het prima goed in de koelkast. Twijfel je? Zet dan twee bakjes in de vriezer. Je kunt het bakje makkelijk de avond voor je jouw lunch nodig hebt in de koelkast laten ontdooien.

Op je boodschappenlijstje

  • 2 kipfilets
  • 200 gram spinazie
  • 400 gram gedroogde eiernoedels
  • 200 ml Shaoxing rijstwijn (of Sherry of Mirin)
  • Stukje gember ter grootte van je duim, in dunne plakjes
  • 2 stuks steranijs
  • 4 eieren, zachtgekookt
  • 2 liter kippenbouillon
  • 2 eetlepels sojasaus
  • Handje koriander, fijngehakt
  • 2 bosuitjes, in ringetjes
  • Sesamzaadjes
  • Zout & peper
  • Evt. Sriracha, voor erbij

Liever vega? Dan kan je de kip natuurlijk ook uit het recept houden. Vervang de kip bijvoorbeeld door extra groeten. Of ga eens voor deze vegetarische shakshuka, ook heerlijk!

snelle noedelsoep met kip meal prep recept
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Zo maak je deze snelle noedelsoep als meal prep recept voor de lunch op werk

Wrijf de kipfilets in met zout en peper en leg ze in een schaal met de sojasaus en de Shaoxing-rijstwijn.

Breng de bouillon in een ruime pan aan de kook. Doe de steranijs en de gember erbij. Voeg ook de kipfilets, samen met sojasaus en Shaoxing-rijstwijn toe aan de pan.

Wil je liever geen dikke plakken gember in je soep tegenkomen? Tip van onze Culy-chef Nancy: snijd de gember dan in dikke plakken, en rijg ze aan een satéprikker. Als de noedelsoep klaar is vis je die er in een handomdraai weer uit. Zo krijgt jouw noedelsoep wél die extra gember-bite, maar kom je niet voor verrassingen te staan tijdens het eten.

Laat het geheel ongeveer 8 minuten koken, tot de kipfilets gaar zijn. Haal ze uit de pan en laat ze kort rusten op een snijplank.

Voeg daarna de eiernoedels toe aan de pan met bouillon en laat ze in ongeveer 2 minuten gaarkoken. Meng de spinazie erdoor, tot ‘ie geslonken is.

Snijd ondertussen de kipfilets in plakjes. Dien de noedelsoep op in grote kommen die je goed af kunt sluiten (bijvoorbeeld een mason jar), en leg de plakjes kip erbovenop. Bestrooi met de sesamzaadjes, gehakte koriander en bosui.

Snijd de zachtgekookte eieren door middel en leg beide helpten in de kom noedelsoep. Je maakt de soep helemaal af met een scheutje sojasaus en eventueel Sriracha naar smaak. Eet smakelijk!

Meer meal prep recepten voor de lunch op werk?

In 4 weken naar een productiever leven?

Meld je aan voor onze wake-up letter en volg onze productiviteitscursus

Reageer op artikel:
Meal prep monday: snelle noedelsoep met kip en spinazie
Sluiten