Meal Prep Monday: vegetarische shakshuka met kikkererwten

Het is misschien wel ons favoriete gerecht: shakshuka. Gezond comfort food, zo noemen we het ook weleens. Deze variant met kikkererwten is helemaal vegetarisch, maar zit wel vol vezels en eiwitten. Dit meal prep recept voor de lunch op werk is dus perfect voor op een drukke werkdag met veel meetings, als je het ons vraagt.

Een meal prep is een makkelijk mee te nemen (lunch) recept dat je van tevoren alvast klaarmaakt. Daarmee bespaar je tijd én geld, en weet je altijd zeker dat je een lekkere en gezonde lunch op werkt kunt eten.

Onze meal prep recepten zijn makkelijk, snel klaar én zijn handig om mee te nemen. Het enige wat je daarvoor nodig hebt, is een goed sluitend bakje of mason jar.

Meal Prep recept: shakshuka met kikkererwten

Vandaag delen we een lunch recept voor 3 dagen. Zo lang kan je het prima bewaren in de koelkast in een luchtdicht bakje. Wil je het recept liever voor minder (of juist meer) dagen maken? Dan kan je de ingrediënten daar natuurlijk op aanpassen.

Op je boodschappenlijstje:

  • 3 paprika’s
  • 2 (rode) uien
  • 400 gram kikkererwten
  • 800 gram hele tomaten in blik
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 3 eieren
  • Brood naar keuze (Turks brood, pita broodje of flatbread bijvoorbeeld)
  • Olijfolie
  • Een pak met deksel (de deksel is noodzakelijk!)

Kruiden maken dit gerecht nóg lekkerder! Deze kruiden maken je gerecht helemaal af:

  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel gemalen komijnzaad
  • 0,5 theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel peterselie (of gebruik verse peterselie!)
meal prep recept voor de lunch op werk: vegetarische shakshuka met kikkererwten
Foto: Jenn Kosar

Zo maak je dit supersnelle lunch recept voor op werk

Verwijder de zaadlijsten van de paprika’s en snijd alle paprika’s in grove stukken. Je hoeft niet super klein te snijden, in dit recept geven die grove stukken jouw gerecht juist een lekkere bite.

Snijd ook de (rode) uien in stukken, en hak de knoflook fijn. Zet een pan op middelhoog vuur en doe hier wat olie in. Fruit de uien en de knoflook, en zorg ervoor dat het niet verbrandt. Bak daarna de paprika ongeveer 2 minuten mee.

Voeg de blikken met hele tomaten en een eetlepel tomatenpuree toe, en breng het geheel aan de kook. Voeg ook de paprikapoeder, komijnzaad, chilipoeder en knoflookpoeder toe als je dat wilt en in huis hebt. Kookt het? Zet het vuur dan laag en laat het gerecht 5 minuten pruttelen.

Laat ondertussen de kikkererwten uitlekken, en schep ze door het gerecht. De kikkererwten mogen even meepruttelen.

Nu komt the fun part: maak met een lepel een kuiltje in de saus. In dit kuiltje laat je een ei vallen. Herhaal dit totdat alle eieren op zijn. Doe de deksel op de pan, en laat het geheel nog 6 – 8 minuten koken. De eieren zijn goed als het eiwit wit is, en de eierdooier halfzacht.

Bak ondertussen een brood naar keuze af.

Verdeel de shakshuka over je meal prep bakjes. Garneer het gerecht met zout, peper en wat peterselie om het helemaal af te maken.

Nog meer lekkere meal prep recepten voor de lunch op werk:

Like the smell of fresh juice in the morning?

Meld je aan voor onze wake-up letter

Reageer op artikel:
Meal Prep Monday: vegetarische shakshuka met kikkererwten
Sluiten