Meal prep monday: vegetarische ravioli uit de oven met mozzarella en Parmezaanse kaas

Klinkt goed: ravioli uit de oven met mozzarella en Parmezaanse kaas. Een vullende, voedzame lunch waar je de hele middag vol van zit. Dit meal prep recept maak je gemakkelijk in het weekend klaar, om er de hele week van te smullen. En het is nog vegetarisch ook!

Nog niet helemaal thuis in de wereld van het meal preppen? Lees dan vooral dit artikel even door: Alles wat je wilt weten over meal preppen (+ tips en makkelijke recepten!). Daar leggen we je namelijk precies waarom meal preppen zo handig is, én waarom je er tijd en geld mee bespaart.

En laat je vooral ook inspireren door deze heerlijke meal prep recepten voor de lunch op werk: 11 gezonde recepten om je goede voornemens dit jaar wél vol te houden.

Meal prep recept: ravioli uit de oven met mozzarella en Parmezaanse kaas

Het recept van vandaag is van ons culinaire zusje Culy, en is geschikt voor 4 dagen. Of maak het eens als avondeten, en neem een restje de volgende dag mee naar werk. Succes gegarandeerd!

Op je boodschappenlijstje

  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 flinke bos basilicum
  • 1 laurierblaadje
  • 3 blikken tomaten in blik
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • 1 theelepel suiker
  • 500 gram verse ravioli met spinazievulling (of een andere vulling)
  • 1 bol mozzarella
  • Parmezaanse kaas naar smaak
  • Boter of olijfolie om de schaal in te vetten
meal-prep-recept-ravioli
Bron: Culy

Zo maak je deze ravioli uit de oven als meal prep recept voor de lunch op werk

We beginnen met de pastasaus. Verwarm een pan op middelhoog vuur. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Hak de basilicumblaadjes in grove stukjes. Fruit in een scheutje olijfolie de ui. Als de ui glazig wordt, kan je de helft van de basilicumblaadjes toevoegen.

Voeg ook de knoflook en laurier aan de pan toe. Breng op smaak met peper en zout en bak een paar minuten mee totdat de knoflook begint te geuren. Blus af met een scheutje azijn. Voeg de tomaten in blik toe samen met de suiker. Breng de saus aan de kook en laat 20 à 30 minuten pruttelen zodat de saus wat dikker wordt.

Verwarm ondertussen je oven op 180 graden en vet een ovenschaal in met boter of een beetje olijfolie. Kook de ravioli gaar volgens de verpakking. Een verse ravioli is meestal binnen 4 of 5 minuten gaar.

Roer de gekookte ravioli en de rest van de basilicumblaadjes door de saus. Verdeel het raviolimengsel over de ovenschaal en strijk glad. Snijd de mozzarella in plakken, leg deze op de ravioli en rasp er voldoende Parmezaan boven zodat alles is bedekt met een laagje kaas.

Besprenkel met een scheutje olijfolie en zet 20 minuten in de oven. Zet vervolgens de grill aan op de hoogste stand en bak nog 3 à 5 minuten, afhankelijk van hoe sterk je grill is. Even laten afkoelen, in bakjes doen, en jouw meal prep recept is ready to eat.

Nog een lekker meal prep recept?

In 4 weken naar een productiever leven

Meld je aan voor onze wake-up letter en volg onze productiviteitscursus

Reageer op artikel:
Meal prep monday: vegetarische ravioli uit de oven met mozzarella en Parmezaanse kaas
Sluiten