Meal Prep Monday: supersnelle pasta pesto met zalm en groene asperges

Als je mealpreppen zegt, dan zeggen wij pasta pesto. Deze pasta pesto is echt een topper: door de volkorenpasta zit je lekker lang vol, en de zalm zorgt voor essentiële vetten en eiwitten. Daarnaast is dit meal prep recept, doordat er maar 5 ingrediënten gebruikt worden, ook nog eens supersnel klaar. Waar wacht je nog op?

Als je nog niet helemaal thuis bent in de wereld van het mealpreppen, dan leggen we je het graag nog even uit. Een meal prep is een makkelijk mee te nemen (lunch) recept dat je van tevoren alvast klaarmaakt. Daarmee bespaar je tijd én geld, en weet je altijd zeker dat je een lekkere en gezonde lunch op werkt kunt eten.

Onze meal prep recepten zijn makkelijk, binnen 20 minuten klaar én zijn handig om mee te nemen. Zo wordt lunchen op werk ineens een feestje.

meal prep recept lunch op werk pasta pesto

Meal Prep recept: Pasta pesto met zalm en groene asperges

Vandaag delen we een lunch recept voor 3 dagen. Zo lang kan je het prima bewaren in de koelkast in een luchtdicht bakje. Wil je het recept liever voor minder (of juist meer) dagen maken? Dan kan je de ingrediënten daar op aanpassen.

Op je boodschappenlijstje

  • 150 gram volkoren pasta
  • 3 eetlepels pesto
  • 400 gram cherrytomaatjes
  • 240 gram zalmfilet
  • 250 gram groene aspergetips

Liever zelf pesto maken? Dat kan met dit homemade pestorecept van ons culinaire zusje Culy. En liever een vegetarisch gerecht? Dan kan je de zalmfilet natuurlijk achterwege laten.

Zo maak je dit supersnelle lunch recept voor op werk

Zet een pan met water op het vuur en wacht tot het water kookt. Kook de pasta zo lang als dat op de verpakking staat. Wij kookten het 10 minuten voor een al dente volkoren pasta. Laat de pasta uitlekken zodra deze gaar is.

Zet ondertussen ook een koekenpan met een beetje olijfolie op het vuur. Deze is voor de zalm. Het beste bak je de zalm eerst 1 minuut op hoog vuur. Daarna verlaag je het naar een medium temperatuur voor 3-4 minuten. Draai daarna de zalm om, en bak de andere kant gaan in nog eens 3 minuten. De zalm is klaar als ‘ie net niet meer roze van binnen is.

Snijd de groene aspergetips in kleine stukjes, en spoel ze goed af onder de kraan. Verwarm een nieuwe koekenpan met een beetje olijfolie, en bak de groene asperges in 3 minuten beetgaar.

Halveer ondertussen de cherrytomaatjes. Zodra de groene asperges beetgaar zijn, bak je de cherrytomaatjes nog even mee in de pan. Voeg tegelijkertijd 3 eetlepels pesto toe, en schep alles een paar keer goed om.

Als laatste mag ook de uitgelekte pasta nog even in de pan, om alles goed door elkaar te mengen. Deze pasta kan zo in je meal prep bakje. Leg de zalm er bovenop, en jij hebt een heerlijke lunch om mee naar werk te nemen.

meal prep recept lunch op werk pasta pesto

Meer lekkere meal prep recepten voor de lunch op werk:

In 8 stappen een succesvolle freelancer

Meld je aan voor onze wake-up letter en ontvang ons e-book t.w.v. € 19,95

Reageer op artikel:
Meal Prep Monday: supersnelle pasta pesto met zalm en groene asperges
Sluiten