Meal prep monday: snelle pasta pesto met boerenkool-pesto

Ah, die klassieke pasta pesto. Hét ideale gerecht voor een lunch on a budget wat ook nog eens snel klaar is. Vandaag delen we een meal prep recept van pasta met boerenkoolpesto, een winterse twist op het klassieke recept.

Je kunt pesto natuurlijk ook in een potje kopen, maar eigelijk is dat écht zonde. Zelf pesto maken is zo veel lekkerder, en ook nog eens hartstikke snel klaar. Voor dit recept heb je geen handen vol verse basilicum nodig, maar lekker veel boerenkool.

Nog niet helemaal thuis in de wereld van het meal preppen? Lees dan vooral dit artikel even door: Alles wat je wilt weten over meal preppen (+ tips en makkelijke recepten!). Daar leggen we je namelijk precies waarom meal preppen zo handig is, én waarom je er tijd en geld mee bespaart.

Meal prep recept: snelle pasta pesto met boerenkool-pesto

Het recept van vandaag is van ons culinaire zusje Culy, en is geschikt voor 4 dagen. Zo lang blijft het prima goed in de koelkast. Twijfel je? Zet dan twee bakjes in de vriezer. Je kunt het bakje makkelijk de avond voor je jouw lunch nodig hebt in de koelkast laten ontdooien.

Op je boodschappenlijstje

  • 350 gram linguine
  • 1 teen knoflook, gepeld
  • 1/4 theelepel grof zeezout
  • 2 grote handen boerenkoolsnippers
  • 2 eetlepels pijnboompitjes, geroosterd
  • 40 gram Parmezaanse kaas
  • Snippers Parmezaanse kaas (ter garnering)
  • 40 gram pecorino
  • Sap van een halve citroen
  • 120 ml olijfolie
  • Zout & peper
pasta pesto boerenkool
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Zo maak je dit meal prep recept voor de lunch op werk

Breng een pan zout water aan de kook en kook de linguine volgens de verpakking. Uiteraard kan je ook een andere pastasoort gebruiken.

Doe de knoflook, het zeezout, de boerenkoolsnippers, de geroosterde pijnboompitten, de Parmezaanse kaas, de pecorino, het sap van een halve citroen en de olijfolie in een blender en mix tot een gladde massa. Geen blender tot je beschikking? Dan zou je het ook met een vijzel kunnen doen.

Giet de pasta af, en giet de uitgelekte pasta weer in de pan. Meng er de pesto er door heen.

Verdeel de pasta in vier bakjes. Maak de pasta pesto helemaal af met wat snippers Parmezaanse kaas, zout en peper.

Meer lekkere meal prep recepten?

8 toffe printables voor je vision board?

Meld je aan voor onze wake-up letter en ontvang ze gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Meal prep monday: snelle pasta pesto met boerenkool-pesto
Sluiten