Meal Prep Monday: snelle zomerpasta met doperwten en citroen

De vakantie is voorbij en de meesten van ons zitten weer in een propvolle trein richting werk. Wil je dat heerlijke vakantiegevoel van de afgelopen weken toch nog een beetje vasthouden? Neem dan deze snelle zomerpasta met doperwten en citroen mee als meal prep. Daarmee heb je gegarandeerd een vleugje zon op je werk.

Denk je nu, meal prep? We praten je bij: een meal prep is een makkelijk mee te nemen (lunch) recept dat je van tevoren alvast klaarmaakt. Daarmee bespaar je tijd én geld, en weet je altijd zeker dat je een lekkere en gezonde lunch op werkt kunt eten.

Onze meal prep recepten zijn makkelijk, snel klaar én zijn handig om mee te nemen. Het enige wat je daarvoor nodig hebt, is een goed sluitend bakje of mason jar.

Meal Prep recept: snelle zomerpasta met doperwten en citroen

Vandaag delen we een lunch recept van ons culinaire zusje Culy voor 4 dagen. Zo lang kan je het prima bewaren in de koelkast in een luchtdicht bakje. Twijfel je? Zet dan voor de zekerheid 2 bakjes in de vriezer, en zet het bakje de avond van tevoren in de koelkast. Wil je het recept liever voor minder (of juist meer) dagen maken? Dan kan je de ingrediënten daar natuurlijk op aanpassen.

Op je boodschappenlijstje:

  • 450 gram fusilli (of penne of rigatoni)
  • Handje pijnboompitten
  • 2 tenen knoflook, gepeld en geplet
  • Handje verse peterselie
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 375 gram doperwten uit de diepvries
  • 400 gram ricotta
  • 1 citroen, de geraspte schil + 2 à 3 eetlepels van het sap
  • 60 ml olijfolie + wat extra
  • Parmezaanse kaas, geraspt
  • Gedroogde chilipeper
  • Zout & peper
pasta meal prep recept voor op werk
Foto: Nancy van Batenburg voor Culy Culy

Zo maak je dit lunch recept voor op werk

Leg de doperwten uit de diepvries in een bakje met warm water, zodat ze ontdooien. Giet het water daarna af. Rooster ondertussen de pijnboompitten in een droge koekenpan totdat ze goudbruin zijn.

Breng een ruimte pan met water aan de kook en voeg hier flink wat zout aan toe. Kook de fusilli in ongeveer 8 tot 10 minuten al dente. Giet het water af, maar vang een beetje kookvocht op in een bakje. Roer een beetje olijfolie door de pasta, en zet de pan opzij.

Doe de geplette knoflooktenen, de peterselie, oregano en de tijm in een keukenmachine en hak ze fijn. Doe er 225 gram van de doperwten bij, samen met de ricotta, de rasp en het sap van de citroen, de olijfolie en zout en peper. Pulseer kort, tot je een saus hebt maar nog wel stukjes doperwt ziet zitten.

Meng het ricottamengsel daarna door de pasta, samen met de rest van de overgebleven doperwten. Is de pasta niet smeuïg genoeg? Voeg dan een beetje van het achtergehouden kookvocht toe.

Schep de pasta op de borden en bestrooi met de pijnboompitten, gedroogde chili, Parmezaanse kaas en eventueel nog wat zout. Druppel er tot slot nog wat extra olijfolie overheen.

Meer lekkere meal prep recepten voor op werk?

Like the smell of fresh juice in the morning?

Meld je aan voor onze wake-up letter

Reageer op artikel:
Meal Prep Monday: snelle zomerpasta met doperwten en citroen
Sluiten