Meal prep monday: makkelijke noodlesalade met warmgerookte zalm

Op zoek naar een gezonde lunch op werk? Dit meal prep recept met noodles en warmgerookte zalm is een toppertje. Je bent er zo mee klaar, en kunt het gemakkelijk voor twee dagen klaarmaken. Ideaal, als je het ons vraagt.

Op de WorkJuice redactie zijn we groot fan van meal prepping. Je weet namelijk zeker dat je de hele week (oké, of een paar dagen) iets lekkers en gezonds hebt om te eten. Wil je eerst meer leren over meal preppen? Alles wat je wilt weten over meal preppen (+ tips en makkelijke recepten!).

Daarbij komt, meal preppen is ook nog eens heel voordelig. Goed voor No Spend November!

Meal Prep recept: noodlesalade met warmgerookte zalm

Vandaag delen we een lunch recept van ons culinaire zusje Culy voor twee dagen. Zo lang kan je het prima bewaren in de koelkast in een luchtdicht bakje. De warmgerookte zalmmoten zijn helaas niet geschikt om thuis in te vriezen.

Op je boodschappenlijstje

  • 180 gram noodles (bv. udon of soba noodles)
  • 2 warmgerookte zalmmoten (wij kochten ze bij AH)
  • 100 gram groe­ne as­per­ge­tips (mag uit de diepvries)
  • 40 gram krokant gebakken uitjes
  • Handvol granaatappelpitjes
  • 100 gram taugé
  • Olijfolie om in te bakken
  • Voor de dressing: vissaus, sesamolie, sojasaus, olijfolie en ketjap (óf een kant en klare dressing)
  • Voor de saus: 125 gram crème fraîche, wasabi naar smaak, citroensap en/of water
meal prep recept noodles zalm
Bron: Culy

Zo maak je dit meal prep recept voor de lunch op werk

Breng een pan vol water aan de kook, en kook de noodles zoals aangegeven op de verpakking. Laat deze goed uitlekken in een zeef.

Verwarm daarna de oven voor op 200 graden. Leg de warmgerookte zalmmoten op wat bakpapier op een ovenplaat en zet 5 tot 10 minuten op 200 graden in de oven. Zet de oven daarna uit en laat de vis nog even in de oven staan.

Maak je eigen dressing met de vissaus, sesamolie, sojasaus, olijfolie en een beetje ketjap. Geen zin in? Gebruik dan lekker een kant en klare dressing uit de supermarkt. Meng de noodles met de dressing en zet opzij.

Bak de groe­ne as­per­ge­tips in een beetje olijfolie in een koekenpan knapperig. Laat de aspergetips uitlekken op keukenpapier. Roer daarna de crème fraîche los met wasabi, naar smaak, en wat citroensap en/of water om het geheel te verdunnen.

Meng de noodles (waar de dressing dus al doorheen zit) met de granaatappelpitjes en taugé. Serveer met de lauwwarme zalmmoot, de wasabi-crème fraîchesaus en wat krokant gebakken uitjes erbovenop. Je kunt deze salade voor de lunch op werk koud eten, maar natuurlijk ook even opwarmen in de magnetron.

Liever een ander lekker recept voor op werk?

Like the smell of fresh juice in the morning?

Meld je aan voor onze wake-up letter

Reageer op artikel:
Meal prep monday: makkelijke noodlesalade met warmgerookte zalm
Sluiten