Meal prep monday: noedelsalade van zoete aardappel met maïs

Op de WorkJuice redactie zijn we fan van de spiralizer. Je snijdt er binnen een handomdraai makkelijke slierten mee die perfect zijn voor een salade. Voor dit meal prep recept voor de lunch op werk gebruikten we ook een spiralizer, en het resultaat was een té lekkere salade met zoete aardappel en maïs.

Nog niet helemaal thuis in de wereld van het meal preppen? Lees dan vooral dit artikel even door: Alles wat je wilt weten over meal preppen (+ tips en makkelijke recepten!). Daar leggen we je namelijk precies waarom meal preppen zo handig is, én waarom je er tijd en geld mee bespaart.

En laat je vooral ook inspireren door deze heerlijke meal prep recepten voor de lunch op werk: 11 gezonde recepten om je goede voornemens dit jaar wél vol te houden.

Op je boodschappenlijstje

  • 2 grote zoete aardappelen
  • Maiskorrels van 4 maiskolven
  • 2 grote handen koriander, fijngehakt
  • 2 grote handen gemengde sla, bijv. spinazie en veldsla
  • Handje gemengde pitten, bijv. pompoenpitten en zonnebloempitten
  • Eventueel wat paarse kiemen

Voor de dressing:

  • 80 ml olijfolie
  • 3 eetlepels water
  • Twee chipotlepepers in adobosaus
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel agavesiroop of honing
  • Sap van 1 sinaasappel
  • Sap van 1 limoen
  • Snuf zout

Heb je geen spirelli? Ook dan kan je deze salade zeker nog maken. Je kunt de zoete aardappels namelijk ook in hele dunne reepjes snijden. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een mandoline of een scherp koksmes. Daarmee krijg je hetzelfde effect!

meal prep recept noedelsalade zoete aardappel
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Zo maak je dit meal prep recept voor de lunch op werk

Schil als eerste de zoete aardappelen, en maak er noedels van met de spiralizer of een scherp koksmes. Verwarm daarna een scheut olijfolie in een koekenpan, en bak de zoete aardappel-noedels ongeveer twee minuten. Hierdoor worden de zoete aardappels wat zachter.

Haal ze uit de pan en voeg de maïskorrels toe. Zet het vuur medium-hoog en laat de maïskorrels roosteren tot ze donkere plekjes beginnen te krijgen.

De dressing maken is gelukkig een eitje: doe alle ingrediënten in een blender of keukenmachine en laat draaien tot je een mooie gladde dressing hebt.

Meng daarna de noedels met de maïs en de zaden. Schenk de dressing erover en maak af met wat fijnhakte munt.

Nog zo’n lekker meal prep recept uitproberen?

In 4 weken naar een productiever leven?

Meld je aan voor onze wake-up letter en volg onze productiviteitscursus

Reageer op artikel:
Meal prep monday: noedelsalade van zoete aardappel met maïs
Sluiten