Meal Prep Monday: koolhydraatarme wraps met gegrilde kip en hoisinsaus

Soms heb je zin in een lichte lunch. Na het weekend bijvoorbeeld, als je nét even wat meer hebt gegeten dan je eigenlijk zou willen. Blame it on the alcohol. Deze koolhydraatarme wraps met gegrilde kip en hoisinsaus zijn een perfecte manier om die weekend cheats weer te compenseren. En ze zijn nog lekker ook.

Meal preppen is heerlijk. Je weet namelijk zeker dat je de hele week (oké, of een paar dagen) iets lekkers en gezonds hebt om te eten. Wil je eerst meer leren over meal preppen? Alles wat je wilt weten over meal preppen (+ tips en makkelijke recepten!).

Meal Prep recept: koolhydraatarme wraps met gegrilde kip en hoisinsaus

Vandaag delen we een lunch recept van ons culinaire zusje Culy voor vier dagen. Zo lang kan je het prima bewaren in de koelkast in een luchtdicht bakje. Het is belangrijk om de sla apart te bewaren.

Twijfel je? Zet dan voor de zekerheid twee bakjes in de vriezer, en zet het bakje de avond van tevoren in de koelkast. Wil je het recept liever voor minder (of juist meer) dagen maken? Dan kan je de ingrediënten daar uiteraard op aanpassen.

Op je boodschappenlijstje:

  • 4 kippendijen
  • 1 theelepel five spice
  • 2 kropjes little gem-sla
  • 1 komkommer, in dunne reepjes
  • 1/2 winterpeen, in dunne reepjes
  • 2 lente-uitjes, in dunne reepjes
  • 177 ml hoisinsaus
  • 1 rode peper, in dunne ringetjes
  • 1 bosje koriander
  • 2 limoenen
  • Handje sesamzaadjes, geroosterd
  • Scheutje olie
koolhydraatarm meal prep recept kip
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Zo maak je deze koolhydraatarme wraps voor de lunch op werk

Meng de hoisinsaus met het sap van één limoen en een scheutje warm water. Dat gaat overigens heel handig in een potje met schroefdeksel. Gewoon even shaken en klaar. Zet de saus apart.

Wrijf daarna de kip in met het vijfkruidenpoeder en wat olie. Bak ze aan beide kanten tot ze bruin en knapperig zijn in een koekenpan. Laat ze daarna een paar minuten rusten op een snijplank en snijd ze vervolgens in reepjes. Hussel de reepjes kipfilet door de helft van de saus.

Haal de slablaadjes los, was ze en droog ze en zet ze rechtop in een schaaltje of op een bord. Snijd de andere limoen in partjes. Hak de koriander fijn en zet die in een apart bakje, net als de andere ingrediënten. Het beste neem je alle ingrediënten los mee naar werk in aparte kleine bakjes. Kan dat niet? Neem dan alleen de sla los mee.

Nu komt the fun part. Pak nu (of op werk) telkens een blaadje sla, vul met wat komkommer, wortel en kip. Garneer met reepjes lente-ui, chilipeper en koriander en de overige saus. Besprenkel de taco’s tot slot met wat sesamzaadjes. Lekker met een kneepje limoen eroverheen.

Meer gezonde meal prep recepten voor op werk:

Like the smell of fresh juice in the morning?

Meld je aan voor onze wake-up letter

Reageer op artikel:
Meal Prep Monday: koolhydraatarme wraps met gegrilde kip en hoisinsaus
Sluiten