Meal Prep Monday: pittige kip fajitas met paprika en bloemkoolrijst

Ben je die standaard bruine boterham kaas met de lunch inmiddels een beetje zat, en is er in de werkkantine ook niet veel soeps te vinden? In onze nieuwe rubriek Meal Prep Monday delen we elke week een meal prep recept om je vingers bij af te likken. Vandaag delen we het lunch recept van kip fajitas met paprika en bloemkoolrijst.

Een snel, pittig meal prep recept dat goed vult, zodat je de rest van de middag geen lekkere trek meer hebt. Ja, daar tekenen we voor. Het gerecht is gemakkelijk mee te nemen in een bakje.  Dat noemen we meal preppen, misschien heb je er wel eens van gehoord. Een meal prep is een makkelijk mee te nemen (lunch) recept dat je van tevoren alvast klaarmaakt.

Onze meal prep recepten zijn makkelijk, binnen 20 minuten klaar én zijn handig om mee te nemen. Zo wordt lunchen op werk ineens een feestje.

Meal prep recept: pittige kip fajitas met paprika en bloemkoolrijst

Vandaag delen we een lunch recept voor 4 dagen. Zo lang kan je het prima bewaren in de koelkast in een gesloten bakje. Wil je het recept liever voor minder (of juist meer) dagen maken? Dan kan je de ingrediënten daar op aanpassen.

In je boodschappenmandje:

  • 400 gram bloemkoolrijst
  • 600 gram kipfilet
  • 3 paprika’s
  • 1 ui
  • Zakje kruiden voor fajitas
  • Olijfolie

Zo maak je dit lunch recept voor op werk

Snijd de kipfilet in stukjes. Doe deze in een kom, en meng met een flinke scheut olijfolie het zakje met fajita kruiden door de kip heen. Laat dit 10 minuten intrekken.

Liever zelf de fajita kruiden maken? Gebruik dan een theelepel chilipoeder, een theelepel knoflookpoeder, een halve theelepel komijn en een halve theelepel zout.

Snijd ondertussen de paprika in grove stukken, en de ui in wat fijnere stukken. Houd deze in een kom apart. Zet tegelijkertijd een pan met water op het vuur, en wacht tot het begint te koken. Deze heb je straks nodig voor de bloemkoolrijst.

Nu is het tijd om een pan op het vuur te zetten. Doe de gemarineerde kipfilet in een hete pan, en bak tot de kipfilet goed gaar is. Voeg daarna de paprika en ui toe, en bak het mengsel nog een paar minuten op laag vuur.

Kookt de pan met water? Dan kan de bloemkoolrijst hierin. Dit hoeft meestal maar 1 tot 2 minuten te koken. Giet het daarna af in een vergiet.

Daarna kan je je bakjes vullen. Gebruik voor alle 4 de bakjes een kwart van de rijst, en leg daar een kwart van de kip fajitas met paprika en ui op. Voor de garnering sneden wij nog een beetje platte peterselie in stukjes, maar dit is niet noodzakelijk voor het gerecht.

Et voila, jouw lunch voor de komende 4 dagen staat binnen 20 minuten in de koelkast. Je kunt dit gerecht op werk zowel warm als koud eten.

meal prep monday lunch recept

Nog meer lekkere meal prep recepten voor de lunch:

In 8 stappen een succesvolle freelancer

Meld je aan voor onze wake-up letter en ontvang ons e-book t.w.v. € 19,95

Reageer op artikel:
Meal Prep Monday: pittige kip fajitas met paprika en bloemkoolrijst
Sluiten