Meal Prep Monday: kabeljauw met polenta en geroosterde sugar snaps

Vis op werk is altijd een goed idee: vis zit vol belangrijke voedingsstoffen en gezonde vetten. Deze kabeljauw met polenta en geroosterde sugar snaps is dan ook een echte aanrader als meal prep recept. Lekker met de sugar snaps, maar uiteraard ook met andere groenten.

Nog niet helemaal thuis in de wereld van het meal preppen? Dan delen we graag dit artikel met je: Alles wat je wilt weten over meal preppen (+ tips en makkelijke recepten!).

Meal Prep recept: kabeljauw met polenta en geroosterde sugar snaps

Vandaag delen we een lunch recept van ons culinaire zusje Culy voor 4 dagen. Zo lang kan je het prima bewaren in de koelkast in een luchtdicht bakje. Twijfel je? Zet dan voor de zekerheid 2 bakjes in de vriezer, en zet het bakje de avond van tevoren in de koelkast. Wil je het recept liever voor minder (of juist meer) dagen maken? Dan kan je de ingrediënten daar natuurlijk op aanpassen.

Op je boodschappenlijstje:

  • 4 stukjes kabeljauw
  • 6 eetlepels bloem
  • 3 theelepels kerrie (Culy gebruikt vadouvan, maar kerrie is ook prima)
  • 300 gram instant polenta
  • Klontje boter
  • Peper & zout

Voor de geroosterde sugar snaps:

  • 375 gram sugar snaps
  • Flinke hand verse muntblaadjes + extra
  • 1 citroen
  • 1 teentje knoflook
  • 3 eetlepels olijfolie
  • Peper & zout
meal prep recept voor de lunch op werk
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Zo maak je dit gezonde meal prep recept voor de lunch op werk

De geroosterde sugar snaps met munt

Verwarm de oven voor op 220 graden en zet een bakplaat klaar. Haal de steeltjes en punten van de sugar snaps af, was ze schoon en droog ze in een schone theedoek.

Hak de muntblaadjes samen met de knoflook, olijfolie, peper & zout en één eetlepel citroensap in een keukenmachine. Hussel het mengsel door de sugar snaps en spreid ze uit over de bakplaat. Rooster ze daarna zo’n tien minuten in de voorverwarmde oven. Je bent nu op de helft: schep de sugar snaps om en rooster ze nog eens tien minuten.

Kabeljauw met polenta

Breng in een grote pan anderhalf liter water aan de kook en voeg een theelepel zout toe. Dit gebruiken we straks voor de polenta.

Dep daarna de stukjes kabeljauw droog met een stukje keukenpapier (zorg ervoor dat er geen keukenpapier op de kabeljauw achterblijft!). Zet een bord klaar en meng daarin de bloem met kerrie, wat peper en een snufje zout. Haal de kabeljauw door het bloemmengsel en leg ze even opzij.

Verhit een klont boter in een ruime koekenpan tot ‘ie schuimt. Bak de stukjes kabeljauw aan beide kanten gaar en bruin in de boter.

Klop ondertussen met een garde de polenta door het kokende water. Zet het vuur laag en laat de polenta onder regelmatig roeren in ongeveer vijf minuten gaarkoken. Als het mengsel makkelijk los kom van de randen, is de polenta gaar. Roer er daarna nog een klontje boter doorheen.

Schep de polenta op in een meal prep bakje, en leg de geroosterde sugar snaps ernaast. Leg de stukjes kabeljauw voorzichtig op de polenta. Maak het gerecht af met wat extra munt, knijp er nog wat extra citroensap over uit en breng op smaak met peper en zout. Jouw collega’s gaan ontzettend jaloers zijn op jouw lunch, wedden?

Meer overheerlijke meal prep recepten voor de lunch op werk:

Like the smell of fresh juice in the morning?

Meld je aan voor onze wake-up letter

Reageer op artikel:
Meal Prep Monday: kabeljauw met polenta en geroosterde sugar snaps
Sluiten