Meal prep monday: Japanse bagels met cream cheese, zalm en wasabi-nootjes

Soms wil je genieten van een écht lekkere lunch op werk. Omdat je die vervelende meeting overleefd hebt, of gewoon omdat het maandag is. Deze bagel is zo’n lunch waar je de hele ochtend naar uitkijkt. En het fijne is: hij is zo gemaakt als je de ingrediënten grijpklaar in de koelkast legt. Een meal prep waar wij heel gelukkig van worden.

We hoeven je vast niet meer te vertellen dat we op de WorkJuice redactie fan zijn van meal preppen. Je weet namelijk zeker dat je voor de lunch op werk iets lekkers en gezonds hebt om te eten. Wil je eerst meer te weten komen over meal preppen? Alles wat je wilt weten over meal preppen (+ tips en makkelijke recepten!).

Meal prep recept: Japanse bagels met cream cheese, zalm en wasabi-nootjes

Het recept van vandaag is van ons culinaire zusje Culy, en is geschikt voor 4 dagen. Je kunt alle ingrediënten klaarmaken en in de koelkast bewaren. Wel raden we aan om elke ochtend vers je bagels af te bakken en je broodje te beleggen, want niemand zit te wachten op oud en zompig brood.

Op je boodschappenlijstje

  • 4 bagels
  • 100 gram gerookte zalm
  • 100 gram roomkaas
  • 2 kleine rode uien, geschild en in dunne ringetjes
  • 1 handje wasabi-nootjes, in stukjes gehakt
  • 1,5 theelepel Japans 7 kruidenpoeder
  • 4 eetlepels furikake
  • 3 theelepels suiker
  • 1 theelepel zout
meal prep recept bagel
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Zo maak je deze bagels voor de lunch op werk

De voorbereiding

Begin met het inmaken van de rode ui. Doe hiervoor de uienringetjes met de suiker en het zout in een bakje. Zet dit in de koelkast.

Doe daarna de cream cheese in een kom, en meng het Japans 7-kruidenpoeder eronder met een eetlepel. Dit mengsel kan je ook afgedekt in de koelkast bewaren.

In de ochtend

Verwarm de oven en bak de bagels volgens de verpakking. Laat ze een beetje afkoelen, en snijd de bagels vervolgens open. Besmeer ze met een royale laag cream cheese. Dit kan je het makkelijkste doen met een theelepel. Beleg de bagel daarna met een plakje zalm en een beetje ingelegde rode ui.

Op elke bagel strooi je 1 eetlepel furikake en een klein handje van de gecrunchte wasabinootjes om het helemaal af te maken.

Neem je bagel mee in een broodtrommel, en je kunt genieten tijdens de lunch op werk.

Meer meal prep recepten?

In 4 weken naar een productiever leven

Meld je aan voor onze wake-up letter en volg onze productiviteitscursus

Reageer op artikel:
Meal prep monday: Japanse bagels met cream cheese, zalm en wasabi-nootjes
Sluiten