Meal Prep Monday: havermoutkoekjes met maar 3 ingrediënten

Dacht je dat je alleen lunchgerechten voor op werk kon meal preppen? Think again: dit recept voor gezonde havermoutkoekjes is precíés wat je nodig hebt als je rond een uurtje of 4 je snack attack hebt. Van deze koekjes is het namelijk niet erg als je er twee wegsnoept. Of drie, of vooruit, tot de hele bakplaat leeg is.

Nog niet helemaal thuis in de wereld van het meal preppen? Dan delen we graag dit artikel met je: Alles wat je wilt weten over meal preppen (+ tips en makkelijke recepten!).

Meal prep recept: gezonde havermoutkoekjes met maar 3 ingrediënten

Vandaag delen we iets anders dan een lunchrecept voor op werk. Dit zijn heerlijke en gezonde koekjes waarvan je er gerust een paar mag wegsnacken op een lange werkdag. Omdat de koekjes vol havermout zitten, zijn ze enorm vullend.

Het recept komt van onze collega’s van Culy, en is genoeg voor 16 koekjes. Het ligt natuurlijk helemaal aan jou hoeveel dagen je daarmee kunt doen.

Het verrassende ingrediënt in dit recept is tahin, een pasta gemaakt van sesamzaad. Dat koop je gewoon in een pot bij de supermarkt, of maak tahin zelf met dit recept.

Op je boodschappenlijstje

  • 140 gram havermout 
  • 150 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 177 ml tahin

Verder heb je nog 1/4 theelepel zout en 2 eetlepels koud water nodig – maar aangezien je dat tóch wel in huis hebt, tellen we dat lekker niet mee met de ingrediënten. De tahin geeft de koekjes een fijne, notige smaak. De basterdsuiker zorgt voor die knapperige buitenkant en chewy binnenkant.

meal prep snack havermoutkoekjes
Bron: Nancy van Batenburg via Culy.nl

Zo maak je dit lekkere meal prep recept als gezonde snack op werk

Verwarm de oven voor op 175 graden. Zet twee bakplaten klaar en bekleed ze met bakpapier. Heb je geen twee bakplaten? Bak de havermoutkoekjes dan gewoon in twee sessies.

Meng de havermout met de suiker en het zout in een kom. Gebruik je handen, dan kun je eventueel samengeklonterde suiker los wrijven. Voeg daarna de losgeroerde tahin en het water toe. Roer het mengsel met een houten lepel door elkaar tot je een deeg hebt. Of blijf lekker met je handen werken.

Maak 16 balletjes uit het deeg en verdeel ze over de twee bakplaten. Druk ze met je handen iets plat op de bakplaat, zodat ze de vorm van een koekje krijgen. Deze koekjes lopen namelijk niet uit in de oven!

Bak de havermoutkoekjes in ongeveer 12 minuten goudbruin en gaar. Laat ze daarna afkoelen. Tijdens het afkoelen zullen de koekjes knapperig worden, met een chewy binnenkant.

Toch liever een meal prep recept voor de lunch op werk?

Reageer op artikel:
Meal Prep Monday: havermoutkoekjes met maar 3 ingrediënten
Sluiten