Meal Prep Monday: recept voor Griekse kip met rijst, salade, feta en tzatziki

Ben je die standaard bruine boterham kaas met de lunch inmiddels een beetje zat, en is er in de werkkantine ook niet veel soeps te vinden? In onze nieuwe rubriek Meal Prep Monday delen we elke week een meal prep recept om je vingers bij af te likken. Dit lunch recept met Griekse kip, rijst, salade en feta is voedzaam én vullend, en de tzatziki zorgt voor een frisse bite waarmee je lunch ineens een zomers tintje krijgt.

Meal preppen, misschien heb je er wel eens van gehoord. Een meal prep is een makkelijk mee te nemen (lunch) recept dat je van tevoren alvast klaarmaakt. Zo maak ik op maandagavond bijvoorbeeld mijn lunch voor dinsdag, woensdag en donderdag. Dat scheelt me de rest van de week veel tijd en geld.

Onze meal prep recepten zijn makkelijk, binnen 20 minuten klaar én zijn handig om mee te nemen. Zo wordt lunchen op werk ineens een feestje.

Meal prep recept: Griekse kip met rijst, salade, feta en tzatziki

Wij maken de meal prep voor 3 dagen. Zo lang blijft het recept namelijk prima goed in de koelkast. Als je liever voor meer (of juist minder) dagen wilt koken, dan kan je daar de hoeveelheden van het recept op aanpassen.

In je boodschappenmandje:

 • 600 gram kipfilet
 • 1 komkommer
 • 1 rode ui
 • 250 gram cherry tomaatjes
 • 60 gram ongekookte rijst
 • Gyros kruiden
 • 100 gram feta
 • Olijfolie
 • 200 gram kant-en-klare tzatziki

Liever zelf tzatziki maken?

 • 1 teentje knoflook of een beetje knoflookpoeder
 • 200 gram Griekse roeryoghurt
 • Olijfolie
gezonde meal prep lunch recept van een griekse salade met kip rijst en tzatziki

Zo maak je deze lunch voor op werk

Snijd de kipfilet in stukjes, en meng de kipfilet met de Gyros kruiden. Laat dit even intrekken. Kook ondertussen de rijst gaar zoals aangegeven op de verpakking. Verwarm een pan met een scheutje olijfolie, en bak de kipfilet met Gyros kruiden hierin gaar.

De Griekse salade maak je door een halve komkommer in kwartjes te snijden, de cherry tomaatjes te halveren en de rode ui te snipperen. Meng deze groenten allemaal door elkaar met een drupje olijfolie, en maak de salade af door feta te verkruimelen.

De andere helft van de komkommer gebruiken we voor de tzatziki. Geen zin om deze zelf te maken? Koop dan een bakje kant-en-klare tzatziki in de supermarkt (scheelt weer tijd).

Halveer de komkommer, en verwijder de zaadlijsten met een theelepel. Daarna rasp je de komkommer, en laat je deze even uitlekken op een keukenpapiertje. Hak ondertussen de knoflook fijn (of gebruik een knoflookpers). Meng de uitgelekte komkommer met de Griekse roeryoghurt, de fijngehakte knoflook en een drupje olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.

Daarna is het tijd om je meal prep bakje op te maken. Begin met een laagje rijst. Leg aan de ene kant de kipfilet, en vul de rest van het bakje met de Griekse salade. Maak je meal prep helemaal af met een dikke dot tzatziki.

Het beste bewaar je jouw meal prep op werk in de koelkast. Het gerecht hoeft niet opgewarmd te worden, je kunt het gewoon koud eten. Hartstikke makkelijk én gezond. Maar eh, eet het niet voor een belangrijke meeting. In verband met de knoflook, enzo 😉

gezonde meal prep lunch recept van een griekse salade met kip rijst en tzatziki

Meer meal prep recepten voor de lunch op werk

In 4 weken naar een productiever leven

Meld je aan voor onze wake-up letter en volg onze productiviteitscursus

Reageer op artikel:
Meal Prep Monday: recept voor Griekse kip met rijst, salade, feta en tzatziki
Sluiten