Meal prep monday: gebakken havermout uit de oven met pindakaas

Van havermout worden we op de WorkJuice redactie heel gelukkig. Het liefste met banaan, kaneel en rozijnen. Meer ken je ook gebakken havermout al? Officieel is dit té lekkere meal prep recept een recept voor het ontbijt, maar je kunt het natuurlijk net zo goed als lunchgerecht klaarmaken.

Nog niet helemaal thuis in de wereld van het meal preppen? Lees dan vooral dit artikel even door: Alles wat je wilt weten over meal preppen (+ tips en makkelijke recepten!). Daar leggen we je namelijk precies waarom meal preppen zo handig is, én waarom je er tijd en geld mee bespaart.

En laat je vooral ook inspireren door deze heerlijke meal prep recepten voor de lunch op werk: 11 gezonde recepten om je goede voornemens dit jaar wél vol te houden.

Meal prep recept: gebakken havermout uit de oven met pindakaas

Het recept van vandaag is van ons culinaire zusje Culy, en is blijft 3 dagen goed in de koelkast. Wat ons betreft is dit hét recept dat je op zondagmiddag maakt, en op maandag, dinsdag en woensdag mee naar werkt neemt. Lekker, voedzaam en vullend, daar houden we van!

Op je boodschappenlijstje

  • 3 rijpe bananen
  • 1 ei
  • 3 eetlepels pindakaas
  • 3 eetlepels bastardsuiker
  • 1 theelepel vanillesuiker
  • ½ theelepel zout
  • 1 theelepel bakpoeder
  • ½ theelepel kaneel
  • 4 eetlepels koekkruiden
  • 2 eetlepels cacaopoeder
  • ½ liter melk (of een alternatief)
  • 300 gram havervlokken

Extra

  • 2 eetlepels pindakaas als topping
  • Ovenschaal
  • Kokosolie om de ovenschaal mee in te vetten
  • Yoghurt of (plantaardige) melk voor erbij (optioneel)
meal prep recept gebakken havermout
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Zo maak je dit meal prep recept voor de lunch op werk

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Doe alle ingrediënten in een grote kom, meng kort even met een eetlepel en mix het geheel kort met een staafmixer tot een homogene massa. Je kunt er ook voor kiezen om alle ingrediënten in de blender te doen als je geen staafmixer bij de hand hebt.

Vet een ovenschaal in met kokosolie en stort het mengsel uit in de ovenschaal. Druppel de extra pindakaas er overheen. Is de pindakaas niet vloeibaar genoeg? Verwarm de pindakaas dan kort in de magnetron. Je zult zien dat het daarna een stuk gemakkelijker is!

Zet het mengsel gedurende 30 minuten in een voorverwarmde oven.

Als je gebakken havermout klaar is, haal je het uit de oven en laat je het goed afkoelen. Verdeel de havermout over drie bakjes om het gemakkelijk mee naar werk te kunnen nemen.

Het beste eet je dit gerecht warm (een magnetron op werk zou ideaal zijn!). Het lekkerste is dit gerecht met een beetje yoghurt, of schep het in een kommetje en plens er een beetje melk overheen.

Meer lekkere recepten voor die lunch op werk

8 toffe printables voor je vision board?

Meld je aan voor onze wake-up letter en ontvang ze gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Meal prep monday: gebakken havermout uit de oven met pindakaas
Sluiten