Meal prep monday: frittata met boerenkool en spekjes

Nog een restje boerenkool over van gisterenavond? Gebruik ‘m als basisingrediënt voor een lekkere smeuïge frittata. Wat spekjes en kaas erbij, en je hebt een meal prep recept voor de lunch op werk waar je collega’s stikjaloers op zijn. Bovendien is dit de ideale manier om kliekjes op te maken, als je het ons vraagt.

We hoeven je vast niet meer te vertellen dat we op de WorkJuice redactie fan zijn van meal preppen. Je weet namelijk zeker dat je voor de lunch op werk iets lekkers en gezonds hebt om te eten. Wil je eerst meer te weten komen over meal preppen? Alles wat je wilt weten over meal preppen (+ tips en makkelijke recepten!).

Meal prep recept: frittata met boerenkool en spekjes

Vandaag delen we een recept van ons culinaire zusje Culy voor 2 dagen. Langer blijft het gerecht in de koelkast jammer genoeg niet lekker. Maar geen stress: het gerecht is binnen 10 minuten klaar, dus ook prima geschikt om de avond van te voren te maken.

Op je boodschappenlijstje

  • 200 gram spekreepjes
  • 2 bosuien, fijngehakt
  • 100 gram boerenkool
  • Snufje gedroogde chili
  • 6 eieren
  • 50 gram geraspte kaas
  • Olijfolie
  • Zout & peper

Houd er wel rekening meer dat de koekenpan die je gebruikt oven-proof is. Gebruik bijvoorbeeld een skillet.

meal prep recept boerenkool frittata spek
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Zo maak je deze frittata voor de lunch op werk

Zet allereerst de grillstand van je oven aan om hem voor te verwarmen.

Pak daarna een koekenpan met een doorsnede van ongeveer 25 centimeter. Zorg ervoor dat deze koekenpan ovenbestendig is. Bak de spekjes helemaal uit totdat ze krokant zijn. Schep ze uit de pan en laat ze uitlekken op een flinke dot keukenpapier. Giet een deel van het achtergebleven spekvet in een kommetje en laat nog een klein beetje vet in de pan. Bak daarin de lente-ui met een snuf gedroogde chili een minuutje aan.

Doe de boerenkool bij de lente-ui en chili, en laat het mengsel bakken tot de boerenkool zacht is. Houd hierbij ongeveer 5 minuten aan. Voeg eventueel wat van het achtergehouden spekvet toe als dat nodig is.

Roer ondertussen in een grote kom de eieren los en voeg hier de de geraspte kaas aan toe. Breng het eimengsel op smaak met zout en peper.

Zet het vuur onder de pan op medium-laag en giet het eimengsel in de pan. Roer het eimengsel en de boerenkool door elkaar tot alle ingrediënten goed verdeeld zijn. Laat de frittata daarna twee minuten bakken. Giet een beetje olijfolie aan de randen van de frittata. Zet de pan vervolgens onder de hete grill van de oven en laat in 2 tot 5 minuten bakken, tot de frittata met boerenkool gaar en goudbruin is. Ziet er goed uit, niet waar?

Snijd de frittata in punten om het gemakkelijker mee te kunnen nemen. In een bakje, en klaar is jouw lekkere lunch voor op werk.

Andere lekkere meal prep recepten voor de lunch op werk:

In 4 weken naar een productiever leven

Meld je aan voor onze wake-up letter en volg onze productiviteitscursus

Reageer op artikel:
Meal prep monday: frittata met boerenkool en spekjes
Sluiten