Meal Prep Monday: focaccia met salami, aubergine en artisjokkencrème

Wij Nederlanders zijn broodliefhebbers. Wil jij liever ook een broodje mee voor je lunch op werk (in plaats van een ingewikkelde salade, wrap of pasta), maar ben je dat standaard broodje kaas een beetje zat? Je gaat geen spijt krijgen van dit meal prep recept: focaccia met salami, pittige aubergine en artisjokkencrème.

Op de WorkJuice redactie zijn we groot fan van meal preppen. Je weet namelijk zeker dat je de hele week (oké, of een paar dagen) iets lekkers en gezonds hebt om te eten. Wil je eerst meer leren over meal preppen? Alles wat je wilt weten over meal preppen (+ tips en makkelijke recepten!).

Meal Prep recept: focaccia met salami, pittige aubergine en artisjokkencrème

Vandaag delen we een lunch recept van ons culinaire zusje Culy voor twee dagen. Als je de ingrediënten los van elkaar bewaart, blijft het in de koelkast zelfs nog wel een dagje langer goed.

Op je boodschappenlijstje:

  • Focaccia
  • 100 gram salami van goede kwaliteit, flinterdun gesneden
  • Pecorino, geraspt
  • Een pot met 280 gram artisjokken (uitlekgewicht 160 gram)
  • 1 kleine aubergine, in kleine blokjes gesneden
  • 1/2 theelepel gedroogde chili
  • Olijfolie
  • Snuf zout

Op advies van collega Nancy: “Scoor een goede focaccia of ciabatta. Vraag je slager naar zijn beste salami en maan ‘m die héél dun te snijden. En stop er een beetje extra liefde in. Dan weet je niet wat je proeft.”

meal prep recept focaccia
Bron: Nancy van Batenburg via Culy

Zo maak je deze heerlijke focaccia voor de lunch op werk

Je begint met het opwarmen van de focaccia. Onthoud: hoe knapperiger, hoe beter.

Daarna maak je de aartisjokkencrème: doe de artisjokken in een keukenmachine samen met de olijfolie en maal ze tot een gladde crème. Je brengt de crème op smaak met een snufje zout.

Doe wat olijfolie in een pan, en wacht tot de olie heet is. Bak vervolgens de blokjes aubergine tot ze mooi bruin en zacht zijn. Houd je van pittig? Strooi er dan wat gedroogde chilipeper overheen.

Tijd om de broodjes op te maken. Besmeer de broodjes eerst met de artisjokkencrème en bestrooi ze daarna met de geraspte Pecorino. Schep de pittige aubergine erop en maak af met een toren van flinterdunne plakjes salami. Yes, dit is pas een goede upgrade van de kantoorlunch.

Meer meal prep recepten voor een heerlijke lunch op werk?

In 4 weken naar een productiever leven

Meld je aan voor onze wake-up letter en volg onze productiviteitscursus

Reageer op artikel:
Meal Prep Monday: focaccia met salami, aubergine en artisjokkencrème
Sluiten